Fostul director al Spitalului Municipal din Timișoara, arestat preventiv pentru luare de mită

Fostul director al Spitalului Municipal din Timișoara, Octavian Mazilu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru luare de mită.

În urma acestei decizii, actualul director, Daniel Malița, a anunțat că Octavian Mazilu va fi suspendat din funcția de șef al secției de Chirurgie generală oncologică. În ce privește o suspendare a dreptului de liberă practică, aceasta poate fi decisă doar de Colegiul Medicilor.

Daniel Malița declară toleranță zero pentru medicii care condiționează actul medical de primirea unor bani și își cere scuze în numele instituției pentru cei care au avut de suferit.

“Evident că este o situație pe care nu ne-am dorit-o. Îmi cer scuze celor care au avut de suferit din această cauză. Toleranța noastră, ca instituție, față de astfel de acte este zero, nu suntem în niciun fel de acord și condamnăm cu toată fermitatea aceste acte. Misiunea noastră este de a ajuta pacienții, de a le acorda asistență medicală”, spune managerul Spitalului Municipal.

De interes:  CULISELE STATULUI PARALEL. Scandalul medicamentului antiviral pe care nu îl vrea nimeni și nici măcar nu este autorizat în UE

Vă reamintim, medicul timișorean Octavian Mazilu era monitorizat de două luni, în urma unor plângeri. Potrivit procurorilor, în această perioadă ar fi primit mită de la pacienţi de 25 de ori. Ar fi încasat sume cuprinse între 100 şi două mii de lei în propriul cabinet din cadrul unității sanitare.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.