FMI, raport final la București, 2023. Critici dure la măsurile fiscale – Muncesc prea puțini români. Se cer TAXE mai mari, inclusiv pentru mâncare

Fondul Monetar Internațional își încheie vizita de la București privind analiza anuală a economiei românești. Estimările experților FMI, după o vizită de mai multe zile în România, arată că țara noastră va depăși ținta de deficit stabilită cu Bruxelles, ajungând la 6%.

În Raportul redactat de FMI se arată că pachetul fiscal adoptat deja de Guvern (dar încă neaplicat) este un pas important, dar nu este suficient.

Șeful misiunii FMI pentru România, Kees Martijn, susține miercuri după-amiază o conferință de presă, la sediul BNR, la finalul consultărilor cu autorităţile române.

Prea puțini oameni muncesc și plătesc taxe, creșterea economică e mică, iar noile măsuri fiscale nu sunt eficiente, sunt reproșurile experților FMI pentru guvernanți, relatează Realitatea PLUS.

O echipă a FMI, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii pentru România, a venit pe 25 septembrie Bucureşti pentru vizita care se încheie miercuri, 4 octombrie, cu prezentarea raportului final, după o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria.

De interes:  Fetița ucisă de la ARAD. Primele IMAGINI cu tatăl vitreg, surprins când transporta trupul în geamantan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.