Florinela Georgescu (ANM): Cel puțin până la sfârșitul săptămânii viitoare va fi caniculă. Seceta se va accentua

România va fi afectată de temperaturi caniculare cel puțin până săptămâna viitoare, iar lipsa precipitațiilor consistente va face fenomenul și mai greu de suportat, a declarat directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, în direct la Realitatea Plus. Temerea specialiștilor este că perioada care va urma va amplifica seceta.

  

„Sunt temperaturi în creștere, vor mai crește mâine (vineri – N.R.), dar de sâmbătă și în cursul zilei de duminică ne așteptăm să fie o idea mai răcoare, după care de săptămâna viitoare vor fi din  nou în creștere, iar pe joi și vineri ne așteptăm la 37-38 de grade Celsius, în termometre.

 

Cea mai mare problemă este că temperaturile extreme vor fi însoțite de lipsa precizitațiilor consistente, iar în aceste condiții pronosticurile legate de soarta recoltelor nu sunt foarte optimiste.

„Din păcate, perioada caniculară se va prelungi cel puțin până la sfârșitul săptămânii viitoare, iar mai grav este că aceste temperaturi extrem de ridicate sunt asociate unei lipse de precipitații. Precipitațiile sporadice care se vor înregistra nu vor contribui cu nimic la refacerea necesarului de apă din sol.  

De interes:  Baronul de Vrancea – absent. Oprișan, de negăsit în vreme de pandemie. A lipsit de la toate ședințele CJSU

De altfel, pericolul ca temperaturile foarte ridicate sunt asociate de lipsa ploilor, este problema precipitațiilor. Este o situație care se va agrava, pentru că cel puțin pe un orizont de 2 săptămâni nu se întrevăd precipitații”, a declarat Florinela Georgescu, în direct la Realitatea Plus”.

Conform prognozei emise de către Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, la Baziaș, Dunărea va ajunge peste o săptămână la un debit de 2500 mc/s reprezentând jumătate din media multianuală a lunii iulie (5350 mc/s).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.