Lucrările la fațada clădirii Operei Române din Piața Victoriei sunt în grafic, dau asigurări autoritățile locale.

Șantierul prin care este restaurată fațada Operei ar trebui să fie gata în această vară, potrivit viceprimarului Timișoarei, Ruben Lațcău.

“Cred că în următoarele două luni de zile vom putea să avem Opera inaugurată. Lucrările avansează destul de bine, s-au restaurat basoreliefurile de pe fațadă. Au mai fost niște discuții, proiectul inițial conținea niște ecrane uriașe digitale pe partea stângă și pe partea dreaptă a fațadei. Evident că aceste ecrane au fost scoase din proiect, pentru că nu putem să reabilităm fațada și să punem niște televizoare practic supradimensionate pe această clădire istorică a Timișoarei. Urmează să facem reabilitarea sălii și, ulterior, urmează să facem o consolidare a corpurilor auxiliare ale Operei”, a anunțat Ruben Lațcău.

Reabilitarea fațadei clădirii care adăpostește Opera și Teatrul Național a început în octombrie 2019, iar lucrările erau estimate să fie gata anul trecut. Valoarea inițială a investiției s-a ridicat la aproape 4 milioane de lei, bani din bugetul local.

De interes:  CULISELE STATULUI PARALEL Ceaușeștii și paranormalul. Nicolae și Elena, între misterele din Bucegi și Baba Vanga

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.