Unora le este frică să divorțeze asa cum altora le este teamă sa se căsătorească. 🙂 Și unii, și alții au dreptate. Nu există un manual pentru cei care vor să își lege destinele așa cum nu există legi universal valabile pentru cei care vor să „scape”. Sa scape de ce? De chin. Atât de cel fizic, în multe cazuri, cat și de cel emoțional. E mai bine să pierzi pe cineva care nu te-a meritat decât să te pierzi pe tine, crezând că merită.

„Până când moartea ne va desparți!”. Mulți nu au înțeles despre ce este vorba. De cele mai multe ori e vorba de „moartea sentimentelor”.

Niciodată nu a fost ușor să întorci foaia sau chiar să o rupi. În cele mai multe cazuri, adăugăm file noi de poveste. Însă nu e o poveste cu Happy End. Să stai într-o relație toxică, să îți compromiți mintea și inima, să îți îngropi adânc sufletul și să îți anihilezi Ființa nu este o afacere profitabilă pe termen lung. Căci tot pe termen lung Tu vei fi vinovatul principal. Iar atunci când te complaci într-o relație compromisă, nu ești o victimă, ci un complice. Cel mai mare complice la nefericirea ta.

De interes:  Centru de vacinare în Gara de Nord

„La naiba” cu cei din jur. Atunci când ajungi să trăiești prea mult viața altora, începi să o trăiești din ce în ce mai puțin pe a ta. Până în punctul în care nu te vei mai recunoaște . Nici în oglinda de pe perete și nici în cea a sufletului. „La naiba” cu cei care iti spun ca nu vei mai găsi pe nimeni ca ei. Spune-le ca nici nu iti mai dorești. „La naiba” cu cei care iti aruncă săgeți otrăvite în inimă sperând să te recucerească cu antidotul preparat pe ascuns. „La naiba” cu impostorii de suflete care ți-au măcinat trăirile și emoțiile, ti-au călcat încrederea în picioare și au scuipat cu nonșalanță pe aceleași promisiuni răvășite în dorință.

Să îți revendici dreptul la fericire nu te face un idiot. Și nici prost. Prost ești dacă stai și înduri. Pumni și cuvinte amare. Palme și indiferență. Crezi ca îți va fi greu fără? Eu cred ca îți va fi mult mai bine cu! Cu tine. În primul rând. Crezi ca ești primul care își dorește un nou început? Nu il vei avea dacă te scalzi în același sfârșit. Crezi ca vei fi judecat de copiii tai? Sa stai într-o relație toxică de „dragul” copiilor nu înseamnă să le arăți acestora cat de fericit ești, ci să le oferi cel mai bun exemplu de „Cum să fii nefericit!”. Te vor judeca. Ca nu ai plecat. Și ca i-ai chinuit și pe ei. Mai mult decât pe tine. Crezi ca nu vei rezista? Până acum cum ai rezistat?! Dumnezeu nu ne da mai mult decât putem duce.

De interes:  ROMÂNIA ÎN REALITATE, invitat MĂDĂLIN GURUIANU

Prinde curaj și închide ușa. Numai așa se pot deschide altele. Păstrează-ti credința și apasă butonul de Stop. Numai așa vei putea să te bucuri de un nou capitol.

Există viață după divorț? Ooh, da! Și încă ce viață! 🙂

Pentru că viața nu se termină atunci când partenerul nepotrivit dispare de lângă tine. Ea atunci începe! 🙂

Citeste mai multe pe:

https://www.facebook.com/alexandruchermeleu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.