Executivul vine în ajutorul apicultorilor


Crescătorii de albine primesc sprijin din partea Guvernului. Apicultorii din Banatul de munte sunt așteptați la Direcția pentru Agricultură Caraș-Severin pentru a beneficia de ajutor de minimis aprobat de Executiv.
Executivul a aprobat schema de ajutor de minimis pentru apicultorii afectați de fenomenele meteo din acest an, sprijinul fiind plătit pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2019 asupra sectorului apicol. Sprijinul financiar reprezentând ajutor de minimis va fi în valoare de 20 lei/familia de albine, reprezentând aproximativ 48% din cheltuielile efectuate de către apicultori pentru asigurarea rezervelor de hrană, conform tehnologiei apicole. Cererile se depun la Direcția pentru Agricultură Caraș-Severin până la 31 octombrie. Pot beneficia de acest ajutor de minimis apicultori, persoane fizice care dețin atestat de producător, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică constituite conform legii.
Apicultorii din Banatul de munte spun că acest ajutor le prinde foarte bine, mai ales că anul acesta a fost unul foarte greu pentru crescătorii de albine, iar mierea produsă va fi folosită pentru iernat.
În Caraș-Severin sunt înregisrați în bazele de date ale Direcției pentru Agricultură Județeană peste aproximativ 700 de apicultori.

De interes:  Alegeri locale în 30 de comune și orașe din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.