Realitatea Plus a intrat în posesia unor informații explozive despre traseul milioanelor date de Sebastian Ghiță în campania lui Victor Ponta. În urma anchetelor din ultima perioadă realizate de jurnaliștii noștri, au ajuns în redacție toate datele care îl îngroapă pe milionarul fugar. Vă prezentăm schema fimelor fantomă prin care au fost plimbate milioane de euro. 

Imaginile sunt celebre, cu Victor Ponta lansandu-și candidatura pentru prezidențiale. Campania se anunța una costisitoare și tocmai de aceea Ponta a apelat la prieteni. Zeci de milioane de euro pentru pomeni electorale sau publicitate aleasă pe sprânceană.

Încrengătura banilor începe, așa cum era de așteptat, de la una dintre firmele fanion ale lui Sebastian Ghiță-Asesoft.

Potrivit documentelor obținute de Realitatea Plus, de aici au plecat milioanele către firma Federal Media Partner, condusă de un apropiat al lui Sebastian Ghiță.

Din această societate comercială, banii au început să fie cheltuiți pe
ceasuri electronice, tricouri, spoturi publicitare, campanii TV, csau chiar sondaje de opinie executate ca la carte de firme celebre. Totul, cu un singur scop: acela de a-l face președinte pe Victor Ponta.

În multe dintre aceste întelegeri, deși beneficiarul final era Partidul Social Democrat, plățile au fost înregistrate parțial sau chiar deloc, chiar dacă în contabilitatea firmei de unde plecau banii erau trecute toate tranzacțiile către furnizori. Mai mult, unele dintre plăți nu au avut la bază nici măcar facturi fiscale.

De interes:  Europa STINGE lumina: începe marea raționalizare! Țara noastră trebuie să înregistreze un consum mai mic de energie cu 15%

În toată această schemă, nu au fost uitate firmele de casă controlate de apropiați ai lui Victor Ponta. Astfel, trusturi de presă folosite în campanie sau sondaje sociologice cerute la comanda staff-ului fostului premier sau chiar bannere cu candidatul preferat, toate au fost plătite de firmele controlate de apropiați ai lui Sebastian Ghiță.

În momentul în care tranzacțiile au ridicat suspiciuni, reprezentanții legali ai societăților comerciale fie au refuzat colaborarea cu anchetatorii, fie le-au prezentat acestora extrem de multe documente, pentru ca ancheta să fie îngreunată.

De altfel, chiar în actele obținute de realitatea plus, anchetatorii recunosc că, înainte de 2016, când a fost făcută prima verificare la firma controlată de un apropiat al lui Sebastian Ghiță, niciun document nu a fost pus la dispoziție de către societatea comercială. Lucrurile s-au schimbat după cel de-al doilea control când autorităților le-au fost livrate foarte multe documente și a fost aproape imposibilă realizarea unei anchete concludente, pe principiul: dacă nu îi poți învinge, zăpăcește-i!

De interes:  Peste 100.000 de euro, dezgropați de polițiști în două gospodării din Timiș! Banii erau furați

Pe de altă parte, în documentele consultate de Realitatea Plus, anchetatorii notează că, inițial, controlul a fost făcut de un inspector ANAF care, în prezent, este membru sau simpatizant al partidului condus de Victor Ponta, PRO România, care nu a putut fi înlăturat din anchetă tocmai pentru că șeful lui direct îi oferea protecție. Practică mai degrabă mafiotă, decât una reprezentativă pentru instituțiile de stat.

Mai mult, în momentul în care administratorul societății comerciale Federal Media Partner a fost întrebat de achizițiile făcute, apropiatul lui Ghiță a declarat că toate bunurile cumpărate au fost livrate către sediile teritoriale ale Partidului social Democrat.

În documentele consultate, anchetatorii spun că s-a ajuns chiar și la firme paravan, făcute cu un singur scop: de a ascunde toate tranzacțiile. Unele dintre societățile comerciale aparțineau fie unor ospătari sau chiar unor persoane plecate în străinătate de ani buni, care, evident, nu se mai puteau ocupa de frâiele unei societăți comerciale.

De interes:  Reținere… cu împușcături. Bocșean cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor – BANAT

La rândul lor, reprezentanții legali ai acestor firme au fost contactați de anchetatori și nu mică le-a fost mirarea când unul dintre aceștia, ospătar de meserie, a declarat că nu a auzit niciodată de Federal Media Partner, deși în documente figura ca unul dintre acționarii unei firme paravan.
De cealaltă parte, al doilea personaj contactat a fost un român plecat în franța care a declarat că a înființat societatea comercială de tip bidon la îndemnul unui personaj dubios, dar că nu are nicio modalitate de contact a acestuia. Firma a fost înființată la un notariat din București după care a plecat în Franța și nu știe de nicio activitate comercială a acesteia.

În urma tuturor acestor lucruri, anchetatorilor le-a fost imposibil să stabilească dacă serviciile au fost într-adevăr prestate sau au fost trecute în contabilitate fictiv.

Totul se adaugă la acuzațiile aduse de fostul Procuror Mircea Negulescu, cel care spunea că a descoperit tranzacții de 2,5 milioane de dolari pentru consultanți americani care lucrau pentru Victor Ponta. De data aceasta, o altă firmă condusă de Ghiță era implicată în tranzacții. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.