Este din ce in ce mai frecvent pentru noi sa recurgem la camere supraveghere wifi in interiorul caselor noastre pentru a asigura siguranta bunurilor si familiilor noastre. Daca va ganditi sa instalati un sistem de supraveghere video in casa dvs., trebuie sa tineti cont de un fapt important: captarea imaginilor este o informatie cu caracter personal si, prin urmare, este protejata de reglementarile privind protectia datelor. Vezi mai multe camere de supraveghere wifi pe comenzi.ro.

 

Ce cerinte trebuie sa indeplinesc pentru a instala o camera de securitate in casa mea?

Daca dorim sa instalam o camera supraveghere wifi video in casa noastra, trebuie sa respectam o serie de cerinte pentru a evita incalcarea reglementarilor si a fi sanctionati.

In primul rand, este necesar sa se indice ca simpla captare a imaginilor in interiorul casei noastre nu este supusa Legii privind protectia datelor, deoarece se considera ca a fost efectuata in exercitarea unei activitati personale sau interne.

Acum, cand camerele noastre vor capta imaginea altor persoane, lucrurile se schimba. Inregistrarea imaginilor persoanelor este supusa reglementarilor si este obligatorie respectarea unei serii de garantii care sunt incluse in reglementarile privind protectia datelor:

  • Obligatia titularului inregistrarii inainte de capturare.
  • De asemenea, este necesar sa se informeze prin intermediul unui semn intr-un loc vizibil care avertizeaza persoanele care acceseaza o zona monitorizata video. In plus, afisul trebuie sa precizeze cine este responsabil pentru instalare si cui si unde pot fi exercitate drepturile de acces, rectificare, anulare si opozitie reglementate de reglementarile privind protectia datelor.
  • Numai proprietarul responsabil va avea acces la imagini. Daca conexiunea este prin internet, accesul va fi restrictionat prin codul de utilizator si parola.
  • Locul in care se afla sistemul de inregistrare trebuie sa fie pazit sau cu acces restrictionat si accesibil numai unei persoane autorizate prin intermediul unui cod de acces si al unui utilizator.
  • Exista obligatia de a pastra imaginiletimp de o luna de la capturarea lor.
De interes:  VIDEO | CULISELE STATULUI PARALEL. Interviu exploziv cu fostul șef al Casei Naționale de Asigurări de Pensii, Lucian Duță

Avand in vedere aceste informatii, putem lua in considerare cateva ipoteze:

  1. Poate un vecin sa inregistreze interiorul proprietatii mele sau drumul public?

Nu, deoarece captarea imaginilor este limitata la interiorul casei. Prin urmare, sunt excluse zonele drumurilor publice, terenurile sau locuintele adiacente sau orice alt spatiu strain.

Exista o singura exceptie: banda minima de acces in casa. De asemenea, pentru utilizarea camerelor reglabile sau zoom, este necesara utilizarea mastilor de securitate pentru a proteja confidentialitatea oamenilor.

  1. In comunitatea mea doresc sa instalez camere de securitate, care este procedura pentru acest lucru?

Instalarea camerelor de supraveghere video intr-o comunitate de proprietari trebuie aprobata in cadrul sedintei prin acordul a trei cincimi din totalul proprietarilor si al taxelor de participare. Daca exista deja un serviciu de securitate si sistemul de inregistrare este complementar, o majoritate simpla ar fi suficienta.

 

  1. Poate un vecin sa instaleze o camera de securitate pe un element comun?

Nu, cu exceptia cazului in care obtineti anterior acordul unanim al proprietarilor.

  1. Instalarea camerelor in casa pentru a monitoriza sarcinile lucratorului casnic este considerata o utilizare privata?
De interes:  Inspectorul școlar general, nemulțumit de starea în care se află școlile la ora actuală

Angajatorul poate instala camere video in acest scop in casa sa, atata timp cat lucratorul este informat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.