Mai mulți copii care se aflau în tabără la o pensiune din Lacu Roşu, judeţul Harghita, au simptome de toxiinfecţie alimentară, acolo fiind trimise mai multe ambulanţe. 

Echipajele medicale au transportat la spital, în noaptea de marţi spre miercuri, o parte dintre copiii aflaţi în tabără la Lacu Roşu şi care prezentau simptome de toxiinfecţie alimentară.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, aceştia au fost transportaţi la Spitalul Municipal din Gheorgheni pentru investigaţii medicale de specialitate.

Opt dintre copii au ajuns la spital cu autospeciala pentru transport personal şi victime multiple a ISU, doi cu o ambulanţă SMURD şi alţi doi cu o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Gheorgheni.

„Un grup de 56 copii sunt plecați într-o tabără cu 4 profesori însoțitori de la Colegiul C.D. Loga Timișoara. Elevii sunt din clasele a V-a și a VI-a, an școlar în curs.

Tabăra, așa cum spuneam este la Lacul Roșu. De ieri dimineață, au început să se simtă rău, unii dintre copii, să aibă dureri de stomac, cap, afecțiune a sistemului gastrointestinal (diaree). Au chemat medicul din zonă, starea copiilor rămânând stabilă până spre seară. Au luat cina și în urma cinei, la scurt timp, au început să se simtă rău, să acuze simptome ca și cele descrise mai sus .

De interes:  Iubirea e in aer… Păcat ca bate vântul :-) – Banat FM

33 de copii au avut febră, frisoane, au acuzat dureri de cap, stomac. S-a anunțat serviciul de urgență la 112 și copiii au fost imediat evaluați. Pentru că starea a 9 dintre ei era mai precară, aceștia au fost transportați spre unitățile spitalicești din zonă.

După unii dintre copii au venit părinții, aceștia plecând spre tabără imediat ce au aflat. Cei sănătoși vor pleca acasa astăzi cu 3 dintre profesori. 1 profesor rămâne încă 24 de ore pana ii externează pe cei 9 copii si apoi vin si ei spre casă, sperăm din tot sufletul, în siguranță. În tabără au ajuns DSP, DSVSA, Poliția si poliția economică. 

De aseară, atât reprezentanții CD Loga cât și persoana mea, am ținut permanent legătura cu colegii noștri, asigurându-ne permanent că li se acordă sprijinul medical de care aveau nevoie! Ne pare extrem de rău și suntem alături de copii și părinții acestora„, a transmis Aura Danielescu, inspector general al ISJ Timis.

De interes:  Dolarul american, mai scump ca euro. Care vor fi efectele asupra economiei Românești

 

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.