Descoperă Grecia Continentală! Vezi cele mai frumoase plaje

Turismul în Grecia continentală nu concurează cu cel de pe insule, însă și aici poți descoperi anumite locuri idilice, care atrag milioane de turiști anual. Specificul turismului de pe Grecia continentală este libertatea de mișcare de pe o plajă pe alta, dintr-o stațiune într-alta, ori posibilitatea de a alege una dintre numeroasele atracții turistice din zonă, precum vestigii arheologice, sate pescărești, plaje cu nisip fin și auriu, orașe fascinante, așezate de-a lungul coastei spectaculoase.  

Iată câteva dintre aceste plaje continentale care merită să fie alese drept destinație de vacanță!

Voidokilia, locul de o frumusețe naturală deosebită

Este una dintre cele mai frumoase plaje cu nisip fin și cu apă cristalină din Peloponez, de pe coasta Mării Mediterane, datorită formei sale semicirculare, dând naștere lagunei Gialova, în forma literei grecești Omega. Pentru frumusețea ei, plaja Voidokilia a fost denumită „locul de o frumusețe naturală deosebită”. Aici, datorită faptului că plaja este protejată de vânt, s-a format în spatele dunelor de nisip o rezervație de păsări. Este situată la 12 km de Pylos, cel mai mare oraș din împrejurime, iar cel mai ușor se poate ajunge dinspre Atena, de unde se poate lua autobuzul spre Kalamata.

Parga, Cinque Terre al Greciei

Parga este una dintre cele mai renumite plaje de pe partea de nord-vest a Greciei continentale, scăldată de apele Mării Ionice. Micul oraș se aseamănă foarte mult cu stațiuni de renume din Cinque Terre, unde coloratele case de pe coasta muntoasă contrastează cu nuanțele închise ale reliefului stâncos, cu auriul plajelor și albastrul Mării Ionice, ceea ce face totul să fie un peisaj rupt din paradis. Din Parga te poți deplasa cu ușurință spre mai multe atracții turistice, precum peșterile Afroditei, ori castelul venețian.

Kalamitsi, plaja cu nisip fin și ape turcoaz

Plaja Kalamitsi este una dintre numeroasele plaje deosebite din peninsula Halkidiki, care îți va încânta privirile. Situată pe promontoriul Sithonia, între stațiunile Toroni și Sarti, plaja Kalamitsi, asemenea multor plaje de pe litoralul Mării Egee, îți va oferi sălbăticia peisajelor de coastă abruptă, cu păduri de pin, plaje cu nisip fin și apă turcoaz. Această plajă este recomandată familiilor cu copii mici, deoarece apele sunt mai puțin adânci și mai liniștite. În apropiere de Kalamitsi se află și alte plaje la fel de frumoase, precum Porto Koufo, o plajă imensă așezată într-un golf format de două masive muntoase.

Kallithea, locul distracțiilor nocturne

Dacă ești o persoană care caută distracție, plaja Kallithea este una dintre destinațiile potrivite pentru tine. Înzestrată cu o plajă întinsă, cu nisip fin, de-a lungul ei vei găsi o mulțime de restaurante, taverne, baruri și cluburi în aer liber pe plajă, centre de închiriat echipamente pentru sporturi nautice, centre spa și wellness, terenuri de golf, tenis etc. Plaja Kallithea se află pe promontoriul peninsulei Halkidiki – Kassandra, aflat în partea de vest a peninsulei.

Platamonas, plaja de pe tărâmul Olimpului

Litoralul Mării Egee de pe regiunea Macedoniei centrale deține celebra rivieră a Olimpului, iar una dintre cele mai căutate plaje dste Platamonas, datorită nisipului fin, apelor turcoaz și a masivelor stâncoase ale Muntelui Olimp, aflat în apropiere. Situată în apropierea orașelor Katerini și Larissa, Platamonas se întinde pe o distanță mare, fiind presărată cu numeroase hoteluri, taverne cu mâncare tradițională și locuri de agrement. Deasupra plajei, se văd zidurile unei vechi cetăți bizantine.

Mylopotamos, plaja dintre stânci

Este o plajă mică, însă minunată, chiar dacă pentru a ajunge la ea trebuie să cobori niște trepte. Când vei ajunge, tot efortul va fi răsplătit pe deplin. Așezată într-un golf și înconjurată de stânci, plaja Mylopotamos nu are nisipul foarte fin, însă te va întâmpina cu o apă cristalină, cu un tunel pe sub stânci și cu o magnifică priveliște. Aici vei avea la dispoziție un restaurant și câteva baruri. Plaja Mylopotamos se află pe coasta de est a peninsulei Pelion, scăldată de apele Mării Egee. Cel mai apropiat oraș este Volos.

Accesibile atât din punct de vedere al transportului, cât și al pachetelor turistice, plajele din stațiunile Greciei continentale îți pot oferi clipe de memorabile. Dacă ești în căutare de o destinație pentru vacanță, aici poți găsi oferte last minute în Grecia.

De interes:  Dia de Muertos (Salma și misterul cărții magice) – Banat FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.