Implantul dentar a devenit tot mai popular in ultimele decenii si tot mai accesibil atat din perspectiva costurilor, cat si din perspectiva numarului de cabinete stomatologice unde poate fi efectuata aceasta procedura. Din acest motiv tot mai multe persoane care se confrunta cu pierderea unui dinte sau a mai multor dinti apeleaza la procedura implantului dentar.

Procedura implantului dentar vine cu o serie de avantaje pentru pacient. Insa pentru a beneficia de toate aceste avantaje, este foarte important ca pacientul sa aleaga un cabinet stomatologic Ploiesti unde sa aiba parte de personal calificat si cu experienta in implantologie, dar si de aparatura moderna care sa fie folosita pentru efecturea acestei proceduri.

Cum alegi cabinetul stomatologic pentru implantul dentar?

Orice persoana care se confrunta cu pierderea unui dinte sau a mai multor dinti poate opta pentru implantul dentar. Alegerea cabinetului stomatologic trebuie sa porneasca de la anumite criterii, altele decat acelea in care alegi un cabinet de medicina dentara doar pentru proceduri mult mai simple in domeniul stomatologic.

De interes:  Mitică Dragomir, dezvăluiri explozive la Culisele Statului Paralel: Cum a aranjat un blat cu tatăl lui George Maior și l-a dat jos din avion pe Cornel Dinu

Primul criteriu se refera la pregatirea medicilor stomatologi. Este foarte important sa te adresezi unui medic sau unei echipe de medici care este foarte bine pregatita in domeniul implantologiei. Atat experienta acumulata in timp in astfel de proceduri, cat si pregatirea si specializarea la diferite cursuri pot contribui la rezultatele dorite atunci cand vorbim despre procedura implantului dentar.

Al doilea criteriu in alegerea unui cabinet stomatologic Ploiesti pentru implantul dentar se refera la metodele folosite. Exista astazi metode mai putin invazive pentru implantul dentar, iar daca ai posibilitatea sa beneficiezi de acestea este foarte avantajos pentru recuperarea ulterioara dupa implant.

Un alt criteriu care nu trebuie omis se refera la profesionalismul medicilor stomatologi. Inainte de a incepe procedura implantului, pacientul trebuie sa fie informat cu privire la toate aspectele acesteia. Trebuie ca pacientul sa cunoasca atat avantajele, cat si eventualele riscuri ale implantului dentar.

Nu in ultimul rand alegerea cabinetului stomatologic trebuie sa tina cont si de costurile sau de tarifele practicate. Este recomandat sa eviti cele mai ieftine astfel de tratamente, dar in acelasi timp trebuie sa gasesti un cabinet de medicina dentara unde costurile sa se incadreze in bugetul avut la dispozitie.

De interes:  O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge, astăzi, în România

Avantajele tratamentului de implant dentar

Daca pe baza criteriilor anterior amintite ai gasit cabinetul stomatologic unde sa urmezi tratamentul de implant dentar Ploiesti, este important sa stii care sunt avantajele acestei proceduri dentare.

Primul avantaj il reprezinta reconstructia danturii astfel incat pacientul sa isi recapete functiile masticatorii. Pierderea unui dinte sau a mai multor dinti inseamna o problema de masticatie si implicit se poate ajunge la probleme digestive din acest motiv.

Implantul dentar rezolva aceste probleme si ofera pacientului posibilitatea de a se bucura din nou de alimentele preferate si de preparatele alimentare pe care nu le putea consuma dupa pierderea dintelui.

Un al doilea avantaj este cel estetic. Pierderea unui dinte poate afecta increderea de sine. Implantul dentar rezolva si aceasta problema, iar pacientii se vor putea bucura din nou de un zambet perfect si de recastigarea increderii de sine.

Tot un avantaj pe care il aduce tratamentul de implant dentar Ploiesti se refera la durata scurta a acestei proceduri. In functie de metoda aleasa poti beneficia de un implant dentar rapid pentru ca in cateva saptamani dantura sa fie refacuta sau poti alege metoda implantului dentar clasic care presupune o refacere a danturii in cateva luni.

De interes:  Pe unde ai putea da o tura cu ATV-ul, primavara aceasta

Durata indelungata a rezultatelor implantului dentar reprezinta un alt avantaj important. Daca procedura este efectuata corect, nu exista probleme grave de sanatate ulterior si pacientul respecta indicatiile de igiena orala, implantul dentar este un tratament cu o viata de 15-20 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.