Prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, a declarat, vineri, că depozitul în care a izbucnit focul, joi seara, cu puternice degajări de fum, la ieşirea din Timişoara spre localitatea Săcălaz, nu avea autorizaţie de securitate la incendiu şi erau lucrări neautorizate de compartimentare a clădirii.

„La faţa locului mai este prezent (vineri, n.r.) un echipaj ISU pentru stingerea ultimelor focare mocnite. Suprafaţa incendiată este de aproximativ 9.000 metri pătraţi. Au fost folosite 27 de autospeciale. Începând de astăzi de la prânz, după stingerea completă a focului, echipe de la ISU şi criminalişti de la Poliţia Timiş vor demara cercetările (audieri, colectare de probe). Primele informaţii indică lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu şi lucrări neautorizate de compartimentare a clădirii. Am cerut exigenţă maximă organelor de control”, a anunţat Mihai Ritivoiu, pe Facebook.

Incendiul care a izbucnit joi seara, în halele fostei fabrici de ţigări din Timişoara, a fost localizat şi nu mai există pericolul extinderii flăcărilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Timiş, Zoriţa Mircov, la faţa locului au fost mobilizaţi aproape 80 de pompieri care au intervenit cu zeci de autospeciale de stingere, autoscări, un echipaj CBRN şi o ambulanţă SMURD, dar şi autospeciale de stingere de la ISU Arad şi servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Din cauza degajărilor mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflate în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT. 

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.