Deponeul de la Lupac va fi operațional, poate, în octombrie


Reparațiile la la deponeul de la Lupac se vor finaliza abia în luna octombrie. Acest termen îl nemulțumește pe Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, care speră în diminuarea acestui termen.
Problemele care au apărut în 2018 în cadrul proiectului Management integrat la deșeurilor din Caraș-Severin țin pe loc operaționalizarea deponeului de la Lupac. La sfârșitul anului precedent tavanul unei hale a stației de sortare s-a prăbușit în urma ninsorilor abundente, iar unul dintre bazinele de levigat s-a deplasat ca urmare a creșteri nivelului apei pânzei freatice. Autoritățile județene i-au contractat pe constructori și pe operatori însă termenele avansate de aceștia sunt octombrie 2019.
Am primit de la firma constructoare, în sfârșit, o adresă în care ne spune când va definitiva lucrările la stația de sortare, e vorba de luna octombrie. O să avem o discuție cu dânși pentru că din punctul meu de vedere mi se pare destul de lung acest termen. Pentru bazinul de levigat am contractat o societate care să redacteze proiectul tehnic, urmând ca ulterior să începem lucrările. Eu rămân la aceiași idee pe care am discutat-o cu operatorul: ca până la terminarea lucrărilor la noul bazin să funcționeze cu cel actual, sigur este nevoie de acordul acestuia”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.
Momentan gunoiul cărășenilor este transportat la Oradea și la Drobeta Turnu Severin. Proiectul „Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Caraş-Severin” este cofinanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Sectorial „Mediu” 2007-2013 (Faza 1) şi din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (Faza 2). Valoarea proiectului pe faza I a fost de 34.652.829 euro, iar pe faza a II de peste 8.000.149 eur.

De interes:  Deputatul PSD, Corneliu Ștefan, face un apel public la Comisia pentru Situații de Urgență

foto: arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.