De ce când mănânci ananas îţi simţi gura aspră? – Banat FM

de-ce-cand-mananci-ananas-iti-simti-gura-aspra

Ananasul (Ananas comosus) este un fruct comestibil cărnos, cu gust dulce-acrișor și foarte aromat. Are numele comun atât al plantei tropicale cât și al fructului. Conține vitaminele A, B, B1 și C. Conține de asemenea betacaroten, potasiu, magneziu și săruri minerale. Stimulând organismul, este recomandat mai ales pentru buna sa digestibilitate.

Ananasul este originar din America de Sud, a fost descoperit prima dată de europeni, în 1492, pe insula Guadaloupe, în sudul Braziliei și al Paraguayului. Băștinașii îl numeau “nana”, adică “fructul delicios, parfumat”. A fost adus în Europa de Cristofor Columb și cultivat în sere începând cu anul 1720. La începutul perioadei sale, ananasul costa în jur de 8.000 de dolari bucata, doar cei mai bogaţi oamenii îşi permiteau fructul. Conform unei surse, fructul nu era mâncat, doar purtat în mână la petreceri şi evenimente sociale ca un simbol al statutului.

Fiecare persoană a experimentat, probabil, senzaţia aspră de pe cerul gurii după câteva înghiţituri, interiorul gurii devenind inflamat şi sensibil.

De interes:  Teatrul Naţional Timişoara a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de comandor din partea preşedintelui României

Ananasul conţine bromelaină, un mix de enzime care mănâncă proteinele. Bromelaina este utilizată în tratarea bolilor inflamatorii, dar are şi alte beneficii asupra sănătăţii. Când ajunge în contact cu piela sensibilă din gură, practic descompune proteinele, provocând inflamarea ţesutului.

Într-o notă mai dramatică, am putea spune că fructul tău favorit îţi mănâncă interiorul gurii.

Sursa:IFL Science

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.