David Popovici este campion mondial și la 100 de metri! Dublă istorică realizată după 49 de ani

Înotătorul român David Popovici este noul campion mondial la 100 de metri. Este al doilea titlu suprem câștigat de sportivul dinamovist în doar trei zile.

David Popovici a parcurs cele două lungimi de bazin în 47:58. A fost urmat de francezul Grousset. Este pentru prima dată după 1973 când un sportiv câștigă, la aceeași ediție a Campiontului Mondial, titlurile în probele de 100 m și 200 m. Precdedenta performanță a fost realizată acum aproape 50 de ani, de americanul Jim Montgomery. Cu mai puțin de o oră înainte de startul finalei, David Popovici a intrat în bazin pentru a se antrena. Ședința a durat aproximativ 15 minute, după care sportivul a discutat cu antrenorul lui și a mers la vestiare, unde a pus la punct ultimele detalii. 

Înotătorul român a reuşit o nouă cursă senzaţională la Campionatul Mondial de națație de la Budapesta. El s-a calificat în finală la 100 m cu cel mai bun timp, 47,13, stabilind un nou record mondial de juniori.

David Popovici nu a avut mult timp de odihnă după ce luni a câștigat titlul mondial la 200 m. Marți a concurat în seriile de la 100 m, pe care le-a dominat autoritar, obținând cel mai bun timp, 47,60.

De interes:  VIDEO | Ana Maria Păcuraru, interviu eveniment cu șeful adjunct al NATO, Mircea Geoană: Ce i-a transmis Joe Biden lui Vladimir Putin. Culisele întâlnirii de la Geneva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.