Dansul este o arta complexa fundamentata pe sincretism. Sincretismul inseamna imbinarea mai multor forme artistice in acelasi produs. Cine vede un dans perfect pe scena executat de un grup de dansatori trebuie sa stie ca mai multi specialisti isi dau mana ca totul sa para un vis.

Pregatirea unui asemenea moment ia mult timp si inseamna interactiunea: muzicii, a coregrafului, a instructorului de dans cu munca persoanei care a creat costumele. Ca spectator omului nu ii place sa vada 12 dansatori in 12 tinute diferite, ci echipa sa fie imbracata la fel.

La fel de neplacut ar fi ca unul sa se miste intr-un fel, altul in alt fel si imaginea de ansamblu sa fie deplorabila. Uneori profesoarele si invatatoarele pregatesc asemenea momente cu clasa la care predau si nu le este deloc usor. Dar cadrele didactice care nu se pricep la dans, ce pot face?

Se pot inscrie la cursurile de dans modern organizate de clubul sportiv Dancevision.ro si vor deveni la randul lor instructori desavarsiti pentru elevii pe care ii au in grija. Dansul modern nu se afla in sangele nimanui, dupa cum se spune adesea si necesita initiere, cu toate ca este unul dintre cele mai libere stiluri de dans. O persoana care a facut numeroase cursuri va sti sa se miste dupa muzica, sa isi realizeze singura coregrafia dupa o anumita melodie.

Privitorii din discoteci care analizeaza dansatorii de pe scena raman uimiti de cele mai multe ori de coregrafiile interesante ale dansatorilor priceputi si se intreaba cum de reusesc. Exista un talent innascut pentru dans? Se poate spune ca o persoana este un antitalent la dans dupa cum se poate spune despre cineva ca este afon? Nu exista antitalent la dans, fiindca toate miscarile facute pe ritmul muzicii sunt facute de om zilnic, dar initierea sub atenta observatie a specialistului se impune.

Dancevision.ro s-a infiintat in anul 2006 ca un club sportiv axat pe dans ca act artistic, sportiv si ca terapie pentru eliminarea surplusului de greutate.

Virtutiile dansului sunt magice si ar trebui sa se vorbeasca des despre ele.

In primul rand, el pune in miscare intreg organismul: capul, picioarele, genunchii, gatul. Omul are nevoie sa valorifice tot timpul potentialul munchilor din organism. Stand mai tot timpul pe scaun, fie ca lucreaza in domeniul It, fie ca este conducator auto, picioarele sale sunt neglijate, de aceea ar trebui sa isi faca timp sa danseze.

La fel de important este faptul ca prin dans, omul se destinge, eliberandu-se de energiile negative acumulate la serviciu sau in viata cotidiana. Dansul pe muzica inseamna sanatate, transpiratie, arderea toxinelor din corp, dar si a caloriilor si a grasimilor.

Nu trebuie neglijat faptul ca prin dans omul creeaza si se recreeaza, iar bucuria acelor clipe magice nu se compara cu nimic altceva. Persoanele care urmeaza cursuri de dans mai mult timp sunt capabile sa isi faca singure coregrafia, la nevoie sa improvizeze cateva miscari, sa nu se faca niciodata de poveste ca nu stiu sa danseze.

Clubul sportiv prezentat mai sus ofera si lectii private de dans, lectii de dans sportiv sau lectii pentru diferite grupuri si companii. Dar in afara acestor lectii utile, aici se pregatesc si fascinantele dansuri ale mirilor despre care se vorbeste si la o luna de la terminarea nuntii.

Lumea este in delir, vazand lejeritatea cu care mirele isi ia mireasa in brate, miscarile gratioase ale miresei si dezlantuirea lor feerica pe ritmul muzicii. Parca ar fi doi patinatori incercati, evoluand pe gheata, motivati sa obtina medalia de aur. E momentul lor si numai al lor si il impart cu cei de fata, oferindu-le un spectacol de zile mari, fiindca au binevoit sa vina la nunta lor.

La o asemenea perfectiune se ajunge insa dupa pregatirile intense facute sub indrumarea profesionistilor de la salonul sportiv prezentat mai sus.

Tot la acesti profesionisti apeleaza doamnele mai plinute care isi doresc siluete de sirene.

Mai intai, solicita consultanta nutritie, apoi se inscriu la cursurile de fitness si in sfarsit, la cele de dans. Lectiile oferite de instructorii de la Dancevision valoreaza mai mult decat tarifele care sunt afisate pe site.

Este vorba despre initierea intr-o arta care ajuta omul sa fie in centru atentiei, sa nu se teama de miscare si sa nu aiba sub nicio forma prejudecati.

Este vorba despre tinuta corecta la dans care ii farmeca pe cei din jur intr-o clipa. La auzul unei melodii, absolventul cursurilor de dans ale acestei remarcabile scoli va sti sa gaseasca miscarile potrivite si sa atraga toate privirile in sensul constructiv al termenului.

Intotdeauna acolo unde se danseaza exista dansatori si privitori, iar privirile sunt atrase si de dansatorii foarte priceputi si de catre cei care nu stiu sa se miste bine.

Dansul are capacitatea de a mentine tineri si veseli tot timpul pe cei care il practica si toata lumea este multumita pe deplin. Dansul mirilor se stabileste in functie de dorintele protagonistilor: mirii pot dansa singuri pe fondul unor efecte de vis, alaturi de dansatori profesionisti sau in compania prietenilor.

Persoanele care doresc sa se inscrie la cursurile de dans au la dispozitie datele de contact ale reprezentantilor clubului sportiv si pot face acest lucru de la domiciliu, fara sa fie obligati sa se deplaseze.

In curand vor incepe petrecerile de toamna: balurile dedicate bobocilor, nuntile amicilor, zilele oraselor care marcheaza un an bogat. Pregatirile pentru dans incep de acum, fiindca oamenii ambitiosi isi doresc sa fie la inaltime si ca dansatori.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.