Din ce in ce mai multi parinti se orienteaza catre masinute electrice pentru copii , in conditiile in care aceste jucarii sunt distractive, sigure si ajuta la dezvoltarea atentiei si a reflexelor. Daca i-ai cumparat o masinuta copilului tau insa, trebuie sa te asiguri ca aceasta functioneaza corect pe termen lung si de asemenea, trebuie sa te asiguri ca experienta pe care o va avea cel mic este cea corecta. Exista numeroase ghiduri care spun ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi o masinuta electrica, insa prea putine care spun cum trebuie sa o ingrijesti.

Iata, asadar, cateva sfaturi in acest sens:

  1. Citeste cu atentie manualul de utilizare. Acesta iti va da o multime de informatii utile despre modul in care functioneaza masinuta;
  2. Ai grija de fiecare componenta in parte. Ori de cate ori ai ocazia, incearca sa lubrifiezi rotile, asigura-te ca masinuta este curata si ai grija de baterie. Bateria nu trebuie niciodata sa fie supraincarcata, deoarece se poate uza rapid.
  3. Gaseste un spatiu bun de depozitare. Masinuta trebuie sa stea intr-un spatiu uscat si sigur. De cele mai multe ori isi poate gasi locul in camera copilului, insa o poti pune fara probleme si in garaj.
  4. Stabileste niste reguli. Inainte de a-i da copilului masinuta pentru joaca, stabileste niste reguli pe care acesta sa le respecte intru totul. Majoritatea trebuie sa aiba in vedere siguranta.
  5. Invata-ti copilul cum sa o foloseasca!  Este bine sa ii oferi celui mic toate informatiile de care are nevoie pentru a folosi masinuta corect.
De interes:  De ce trebuie sa alegeti si sa intretineti corect un aparat de aer conditionat calitativ

Cel mai bine este sa iti responsabilizezi prichindelul, in asa fel incat sa aiba el singur grija de masinuta. In felul acesta il faci sa fie mai organizat, ceea ce poate fi un bun start pentru viitor.

De ce sa ii iei o masinuta electrica copilului?

Sunt multe motive, primul ar fi faptul ca isi va ocupa timpul cu o activitate distractiva si interesanta. Nu doar distractia este convingatoare, insa, ci si faptul ca o masinuta electrica poate sa fie folosita doar in aer liber si ca dezvolta o serie de abilitati: o atentie sporita la mediul inconjurator, reflexe foarte bune si abilitatea de a conduce o masina corect. Pana la urma, masinutele electrice pentru copii imita foarte bine masinile normale ale parintilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.