Cum poți să-ți întărești imunitatea ca să nu răcești în sezonul rece – Sfatul esențial al nutriționiștilor

Nutriționiștii recomandă zilnic 200 de miligrame de vitamina C, pe care o poți lua dintr-un ardei roşu, două portocale sau un grepfrut, plus 100 de grame de pătrunjel.

Zece miligrame de zinc, mineral conţinut în seminţe de dovleac, pâine sau cereale integrale, şi 800 de micrograme de vitamina A, ce se găseşte mai ales în morcovi, ficat sau ou, ar trebui să întregească dieta care întăreşte sistemul imunitar. La toate astea adăugă iaurturile probiotice.

Stresul, abuzul de ţigări sau alcool nu fac decât să afecteze şi mai mult flora intestinală, slăbind astfel sistemul imunitar. De aceea apar obezitatea, bolile cardiovasculare şi chiar cancerul.

Specialiştii în nutriţie recomandă consumul de iaurt care conţine L Casei Imunitas, pentru că ajută organismul să reacţioneze împotriva pericolelor. Acest aliment conţine bacterii care întăresc sistemul imunitar, numite probiotice.

Potrivit doctorulzilei.ro, sistemul imunitar are nevoie şi de 10 miligrame de zinc, pe care îl poți lua din fructe de mare, seminţe de dovleac, pâine şi cereale integrale. Nucile, peştele, carnea şi ouăle sunt o sursă bogată de seleniu, un alt mineral esenţial în alimentaţie, care zilnic ar trebui consumat într-o cantitate de 55 de micrograme

De interes:  Transporturi de alimente pentru spitalele de psihiatrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.