Cum deschidem un cont online, de ce ne trebuie musai card de cumpărături și de ce apelăm la credite de nevoi personale

Un cont online nu este musai un tip separat de cont bancar, ci mai degrabă o modalitate de a accesa și gestiona contul tău curent prin intermediul internetului. Gândiți-vă la el ca la o filială bancară virtuală disponibilă 24/7, direct de pe telefon sau computer. Operațiunea de deschidere cont online este extrem de simplă, din câțiva pași este gata!

Și acesta vine cu multe beneficii la pachet:

 • Poți verifica soldul contului, efectua tranzacții financiare și gestiona banii tăi de oriunde te-ai afla, atâta timp cât ai o conexiune la internet. Nu trebuie să te deplasezi la bancă și să aștepți la coadă.
 • Băncile utilizează metode avansate de securitate pentru a proteja conturile online. Poți activa autentificarea cu doi factori (2FA) pentru un nivel suplimentar de protecție.
 • Conturile online îți oferă instrumente pentru monitorizarea cheltuielilor, crearea de bugete și catalogarea tranzacțiilor. Poți vedea cu ușurință pe ce îți cheltuiești banii și să îți gestionezi mai eficient bugetul lunar.
 • Poți face transferuri bancare către alte conturi, achita facturi online, sau programa plăți recurente direct din contul tău online. Nu mai trebuie să scrii cecuri sau să te deplasezi la ghișeu pentru a efectua plăți.
 • Utilizarea contului online te ajută să economisești timp pe care altfel l-ai fi pierdut deplasându-te la bancă și așteptând la coadă. Poți efectua majoritatea operațiunilor bancare de zi cu zi de la distanță, în câteva minute.
 • Conturile online îți oferă acces la informații actualizate în timp real despre soldul contului, tranzacțiile recente și extrasele de cont. Poți verifica oricând situația financiară fără a fi nevoit să contactezi banca.
De interes:  Beton amprentat cu Alfa Beton – cele mai bune solutii pentru pavarea suprafetelor!

Poți obține beneficii suplimentare prin conturile online, cum ar fi:

 • Posibilitatea de a deschide sau închide conturi direct online
 • Instrumente de investiții online
 • Chat online cu un reprezentant al băncii

În general, utilizarea unui cont online este sigură și convenabilă. Cu toate acestea, este important să fii prudent și să respecți măsurile de securitate cibernetică, cum ar fi utilizarea unor parole unice și complexe și evitarea accesării contului de pe rețele Wi-Fi publice.

În particular, un card de cumpărături este un instrument aparte. Îl puteți considera magia de care aveți uneori nevoie, pentru că acest card vă poate ajuta să obțineți ce vreți, să achiziționați ce aveți nevoie chiar dacă la acel moment nu aveți banii disponibili.

 • Poți achiziționa produse în rate lunare fixe, fără dobândă, pe o perioadă prestabilită (promoție oferită de magazine sau bănci în colaborare cu acestea). Asta te ajută să gestionezi costul unor achiziții mai mari pe care nu le-ai putea achita integral pe loc.
 • La majoritatea cardurilor de cumpărături ai o perioadă (în jur de o lună) de la cumpărare până la scadența extrasului de cont, în care nu se aplică dobânzi la sumele cheltuite. Practic, te poți folosi de banii băncii pentru o perioadă, fără costuri suplimentare, cu condiția să achiti suma integral până la scadență.
 • Comparativ cu numerarul, cardul oferă siguranță la tranzacții. În caz de pierdere sau furt, îl poți bloca imediat pentru a evita cheltuieli neautorizate.
 • Unele carduri de cumpărături oferă programe de recompense prin puncte sau mile la achiziții. Poți folosi ulterior aceste puncte pentru reduceri viitoare, bilete de avion etc.
 • Utilizarea responsabilă a cardului și plata la timp a datoriilor te ajută să îți construiești un istoric de credit bun, important pentru viitoare împrumuturi bancare.
De interes:  Fără salvamar cine ne salvează?

Un credit de nevoie personale, pe de altă parte, implică un dosar, o analiză a băncii și neapărat o vizită la bancă. Numai că suma pe care o poți împrumuta este multe mai mare decât îți poate oferi cardul de cumpărături, spre exemplu.

Efortul în schimb va da rezultate. Fie că ai nevoie de bani pentru studii,  pentru achiziții majore, pentru renovare, acest tip de credit te va ajuta să ieși din impas.

Desigur că trebuie să fii atent la condițiile de creditare și la dobânzi. Însă cu siguranță se poate găsi opțiunea avantajoasă pentru nevoia care nu poate fi acoperită în alt mod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.