Cum alegem cele mai bune truse de chei?

Fiecare dintre noi poate avea nevoie de anumite reparatii rapide in gospodarie. Pe de alta parte, exista persoane care isi desfasoara activitatea intr-un atelier. In ambele cazuri este nevoie de folosirea truselor de chei pentru a desface sau a strange piulite, diverse suruburi sau pentru alte astfel de activitati. Cheile au la baza principiul de fizica al levierului. Astfel, lungimea uneltei reduce necesarul de forta solicitat pentru strangerea sau desfacerea unui surub.

Astazi exista modele ajustabile de chei, iar diversitatea acestora face ca tot mai multa lume sa foloseasca astfel de unelte. Alegerea unei truse chei este foarte importanta, avand in vedere diversitatea disponibila pe piata. Iata care sunt principalele aspecte de luat in calcul pentru o astfel de alegere.

Domeniul de activitate/de utilizare

Un prim aspect important in alegerea truselor de chei se refera la domeniul de activitate pentru care sunt necesare astfel de unelte. In functie de acest aspect poti opta pentru modele mai simple de chei sau pentru modele complexe. Pentru domeniul auto este nevoie de un set de chei diferite, pe cand in cazul atelierelor de tamplarie sau de dulgherie sunt necesare doar anumite tipuri de chei si alte unelte precum menghine sau cleme de fixare.

De interes:  Ce asemănări au oamenii care trăiesc împreună – Banat FM

Dimensiunea trusei de chei

Un al doilea aspect de avut in vedere pentru alegerea unei truse cu chei este cel referitor la dimensiunea acesteia. Cu cat numarul de chei dintr-o astfel de trusa este mai mare, cu atat greutatea acesteia va fi mai mare.

Astfel, alegerea unei astfel de truse chei trebuie sa tina cont de portabilitatea si de manevrabilitatea trusei. In cazul in care trusa de chei este folosita intr-o singura locatie, atunci greutatea acesteia nu este foarte importanta. In schimb, daca este nevoie de interventii in diferite locuri, atunci cu siguranta ca este recomandat sa apelezi la o trusa cu mai putine chei.

Materialele din care sunt fabricate cheile

Fara doar si poate ca un detaliu esential pentru alegerea cheilor de calitate se refera la materialele din care acestea sunt fabricate. Cel mai des intalnit este otelul, insa chiar si in acest caz exista diferite variante de finisaj sau de combinatii cu alte elemente precum plastic sau cauciuc. Plasticul si caucicul sunt materiale folosite pentru a imbraca sau pentru a izola manerele cheilor dintr-o astfel de trusa.

De interes:  Alertă în județul Timiș. O femeie este suspectată de propagandă teroristă.

Pentru calitate superioara se poate avea in vedere cheile care au o suprafata satinata, acestea fiind utile pentru a preveni alunecarea din mana celui care foloseste cheile respective. Materialele din care sunt confectionate cheile dintr-o astfel de trusa influenteaza inclusiv rezistenta si duritatea la tensiune, acest aspect fiind foarte important pentru a se evita ruperea cheilor in momentul utilizarii.

Complexitatea trusei de chei

Nu in ultimul rand poti avea in vedere tipurile de chei si de accesorii care se regasesc in astfel de truse chei. Intr-o astfel de trusa vei putea gasi chei standard, chei tubulare, dar si accesorii precum clesti, surubelnite sau ciocane.Ai in vedere aceste aspecte atunci cand ai nevoie de o trusa de chei si cu siguranta vei face alegerea potrivita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.