Astfel, Oscar Downstream s-a specializat în câștigarea de contracte, unele fără licitație, cu diverse instituții ale statului, reușind în doar câțiva ani să devină cea mai importantă companie petrolieră independentă din România.

Numele lui Alin Niculae a fost legat de-a lungul timpului și de afaceri controversate. În iulie 2017, Vama Iași a verificat depozitul din Roman al companiei Oscar Downstream. Oamenii legii au găsit peste 30.000 de tone de motorină, dar și cantități uriașe de benzină pentru care nu existau documente. Vameșii ieșeni au decis confiscarea lor. Motorina și benzina au fost puse sub sechestru și lăsate apoi în custodie în depozit. Câteva luni mai târziu întreaga afacere a fost „spălată”. Direcția de Administrare a Marilor Contribuabili a verificat din nou depozitul și a constatat că vameșii ieșeni s-au ,,înșelat”. Așa că Oscar Downstream și-a recuperat carburantul și a scăpat de plata accizelor suplimentare, scrie publicația dezvăluirea.ro.

Afacerile lui Alin Niculae nu ar fi fost la fel de prospere dacă nu ar fi avut oameni plantați în diferite instituții cheie ale statului. Potrivit unor surse, afaceristul are o întreagă rețea în Ministerul Finanțelor, o rețea din care ar fi făcut parte și Ionuț Mișa, fost ministru de Finanțe și fost șef la ANAF, dar și alți șefi ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală – Șerban Pop și Gelu Diaconu. În plus, Alin Niculae ar fi protejat de oameni din serviciile secrete, fiind cunoscută relația sa apropiată cu fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, a dezvăluit presa centrală.

De interes:  Jumătate dintre testele antigen destinate școlilor din Timiș au ajuns în județ

Oscar Downstream a înre­gistrat afa­ceri de 2,9 miliarde de lei în 2019, în creştere cu 12% faţă de anul anterior, când ci­fra de afaceri a fost de 2,6 milioarde de lei, potrivit da­telor Ministe­ru­lui de Finanţe. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.