Cui se adresează fondurile europene?

În funcție de tipul de activitate pe care dorești să îl desfășori, este posibil ca diferite programe europene să îți susțină proiectul. Informațiile de mai jos sunt menite să îți faciliteze identificarea programului „potrivit” pentru afacerea ta, iar pentru informații suplimentare, poți apela la un birou de consultanță fonduri europene .

Ghid pentru finanțarea proiectelor culturale prin fonduri regionale europene

Chiar dacă proiectul tău se desfășoară exclusiv în regiunea Grand Est și nu implică niciun partener, Fondurile structurale și de investiții europene (FEIS), gestionate direct de regiunea Grand Est, ar putea să vă ofere sprijin financiar.

Ce tipuri de activități ar putea beneficia din sprijinul programului european regional? Și în ce condiții?

Programe europene

Pentru a-ți permite să obții mai multe informații despre diferitele programe europene susceptibile de a sprijini proiectele culturale, vei găsi mai jos referințe la toate programele în cauză.

Programe regionale

Prin programe gestionate direct de regiunea Grand Est, Uniunea Europeană sprijină dezvoltarea teritoriului regional prin intermediul Fondurilor structurale și de investiții europene (FESI). Trei la număr (FEDER, FSE, FEADR), aceste fonduri acoperă numeroase teme și sunt destinate jucătorilor din medii diferite.
De interes:  Cum sa alegeti o rochie de seara pentru a arata ca o diva de la Hollywood
Dezvoltate înainte de reforma teritorială, programele regionale stabileau, pentru fiecare fond, obiective specifice și sprijină doar proiectele desfășurate pe teritoriul în cauză. Noua generație de programe va vedea această situație schimbându-se din 2021. Prin urmare, provocarea constă în identificarea, pentru fiecare teritoriu, a obiectivelor care fac posibilă susținerea proiectelor realizate de actorii culturali și, dacă este necesar, cunoașterea posibilităților de realizare a proiectelor similare în diferitele părți ale teritoriului. Pentru a afla dacă ideea ta de proiect este eligibilă pentru finanțare de către unul sau mai multe dintre următoarele programe, consultă-te cu un specialist pe fonduri europene nerambursabile. Iată programele pentru care poți aplica:
  • Fondul de Dezvoltare Regională (FEDR)
  • Fondul Social European (FSE)
  • FEDER / FSE
  • Programul de dezvoltare rurală

Programe INTERREG

Programele INTERREG susțin proiecte de colaborare între parteneri de pe ambele părți ale granițelor unui teritoriu definit. În plus, Grand Est participă și la programe INTERRREG la scară mai mare: programele interregionale (INTERREG B) Spațiul Alpin și Europa de Nord-Vest, precum și programul transnațional INTERREG Europa.
De interes:  Pun la dispoziție împrumut de 5000 euro: asistența vitală pentru o tranziție profesională
Fiecare dintre aceste programe este dezvoltat și implementat în comun de autoritățile publice din țările care alcătuiesc domeniile de programare respective. În consecință, programele INTERREG sunt guvernate de obiective, proceduri de selecție și criterii de eligibilitate specifice teritoriilor în cauză.

Programe sectoriale

În funcție de natura activităților vizate, pot fi mobilizate diferite programe sectoriale pentru a sprijini proiectele conduse de actori culturali. Spre deosebire de programele regionale și INTERREG, aceste programe sunt dedicate unor domenii tematice specifice sau domenii de acțiune. Acestea sunt gestionate direct de Comisia Europeană sau de organizații de misiune și vizează zone geografice mari care, cel mai adesea, acoperă toate statele membre europene și diferite state asociate.
  • Europa creativă
  • ERASMUS +
  • Orizont 2020
  • Europa pentru cetățeni
  • COSME.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.