Cu declarație sau fără? Care sunt criteriile zonelor metropolitane

În Timiș, comitetul local pentru Situații de urgență a adoptat o hotârâre privind aprobarea listei comunelor de pe raza cărora este permis accesul în sau din municipiul Timișoara, fără obligativitatea completării declarației pe propria răspundere.

Pe lista respectivă se află doar 11 comune. Conform grupului de comunicare strategică insă, nu sunt obligați să completeze declaraiile respective cei care locuiesc in zona metropolitană care, conform legii, cuprinde localitățile aflate pe o distanță de până la 30 de kilometri de principalul oraș.

În Timiș, există comune mari care se încadrează din distanța de 30 de kilometrii față de Timișoara, dar care nu apar pe lista Comitetului Județean pentru Situații de Urgențe. Primarul unei astfel de localități spune că, pentru a face parte din zona metropolitană trebuie să platească. Pe de altă parte, prefectul județului Timiș spune că lista cu cele 11 localități a fost întocmită în funcție de mai multe criterii, de la numărul de locuitori, intreprinderile aflate pe raza acestora, traseele mijloacelor de transport în comun, dar că nu s-a luat in calcul vreun proiect al zonei metropolitane Timișoara.Până una alta, oamenii nu stiu dacă trebuie să se ia după informațiile Grupului de Comunicare Strategică sau după cele primite de la nivel local. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va mai analiza lista localităților ai căror cetățeni nu trebuie să completeze declarații pe propria rapundere.

De interes:  FC Buzău a smuls un punct pe terenul celor de la AS Politehnica Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.