Controale la vânătoare, ce nereguli au fost constatate

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Timiș, împreună cu polițiști din Lugoj și polițiști ai Secției 1 Poliție Rurală Timișoara au desfășurat activități preventiv-reactive având drept obiective respectarea prevederilor Legii 295/2004 privind regimul armelor si munițiilor și a Legii 407/2006, privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic.

 În cadrul acțiunii a fost efectuat un control la o partidă de vânătoare desfășurată în baza unei autorizații de vânătoare colectivă, la care au participat 11 vânători și 3 candidați pentru obținerea permisului de vânătoare, pe raza fondului de vânătoare Gaiul Mic din județul Timis.

Polițiștii au continuat cu desfășurarea de activități privind verificarea îndeplinirii condițiilor de păstrare și de asigurare a securității armelor la domiciliul persoanelor fizice autorizate.

În urma celor 26 de controale efectuate, au fost constate 4 infracțiuni:

 

– 1 la Legea 407/2006,(lipsa poliță asigurare pentru vânătoare);

– 2 privind nerespectarea regimul armelor și muniților (deținere ilegală de muniție);

– 1 pentru săvârșirea infracțiunii de „nedepunerea armelor la un armurier în termen de 10 zile de la data expirării permisului de armă”.

De interes:  JOI, ediție de colecție "Legile Puterii". Invitat, maestrul Tudor Gheorghe

 

Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 31.006 lei, dintre care 4 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 407/2006 și 7 pentru nerespectarea normelor Legii 295/2004.

 

Totodată, au fost dispuse măsuri administrative, respectiv 9 anulari ale dreptului de deținere, port și folosire a armelor.

 

Sancțiunile contravenționale însoțite de măsurile administrative au fost aplicate pentru nepăstrarea sau depozitarea necorespunzătoare a armelor la domiciliu, în locuri special amenajate.

 

A fost indisponibilizată, în vederea confiscării, 1 armă neletală cu destinația tir sportiv deținută legal (avea permisul expirat) și 40 de cartușe letale de vânătoare deținute ilegal.

 

Polițiștii continuă aceste activități pentru prevenirea oricăror incidente negative.

Foto-  arhiva

 

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.