Respectând distanțarea socială, în Piața Libertății din Timișoara a avut loc cea de-a V-a ediție a evenimentului intitulat ConCentrica, cea mai mare lectură publică din România. De data aceasta cei care au citit pentru timișoreni au fost medicii din linia întâi. 

S-au citit poezii, în Piața Libertății, în cadrul celei de-a V-a ediții a ConCentrica, o manifestare recunoscută la nivel național, organizată de Biblioteca Județeană Timiș ”Sorin Titel”. Evenimentul încearcă să integreze artistic măsurile impuse de gestionarea pandemiei. Astfel, suprafața de desfășurare a fost delimitată de șevalete și bandă avertizoare.

Printre cei care au citit s-au numărat doctorul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, medicul Voichița Lăzureanu, coordonator al secției de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase, doctorul Dorel Săndesc, șeful Clinicii de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Timişoara, președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra și alți oameni iubitori de lectură și cultură.

„Am avut, firesc, emoții, dar cu toții ne-am descurcat onorabil în fața publicului. Am răspuns prezent pentru că viața culturală trebuie să intre, încet și responsabil, în normalitate. De altfel, la Consiliul Județean Timiș am susținut financiar cultura chiar și în pandemie, prin finanțarea, în premieră, cu 1,5 milioane de lei, a proiectelor online ale artiștilor independenți. De câteva zile, am deschis sesiunea de depunere a proiectelor culturale clasice. În total, pentru Agenda Culturală din 2020 a CJ Timiș este prevăzută suma de 4.4 milioane lei”,  a declarat președintele CJT, Călin Dobra.

De interes:  Marșul reșițean a spulberat concurența la Pitești! Sportivii Reșiței au cucerit 16 medalii la Naționale – Banat FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.