O echipă de medici din Timișoara a realizat, în premieră națională, un chestionar online pentru evaluarea riscului de a contacta coronavirusul. Cei care aleg să completeze formularul afla cât de expuși sunt riscului de îmbonăvire și ce anume îi face vulnerabili. Pe de altă parte, datele colectate astfel vor fi folosite pentru un studiu al pandemiei. Chestionarul poate fi completat în aproximativ 4 minute.

Chestionarul a fost gandit de echipa Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara împreună cu Fundația de Ajutor Medical Profilaxis, sub coordonarea doctorului Virgil Musta.

După trimiterea acestui formular, informațiile sunt analizate în câteva secunde, iar răspunsul, dar și recomandările de urmat sunt trimise pe adresa de email a persoanei care a completat datele din chestionar. Analiza rapidă permite, în același timp, stabilirea unui punctaj care indică riscul de contagiune sau pericolul unei evoluții negative în caz de contagiune cu noul coronavirus. Totodată, persoana care a completat formularul primește câteva recomandări standard de respectare a masurilor de protecție și/sau de autoizolare, în funcție de răspunsurile date la întrebările din chestionar.

De interes:  Focar de coronavirus în Penitenciarul Timişoara: Zece deținuți testați pozitiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.