Bugetului Direcției de Drumuri Județene a Consiliului Județean Caraș-Severin s-a majorat cu 7,5 milioane lei. Iar instituția și-a întocmit o listă de priorități în ceea ce privește reabilitarea unor drumuri județene.
De mai bine de un an Ioan Bunea vine periodic la ședințele Consiliului Județean Caraș-Severin iar la finele acestora le atrage atenția aleșilor județeni de starea drumurilor din Banatul de munte. Unul dintre drumurile pentru care cetățeanul face lobby în vederea reparării și reabilității este DJ 572.
Sunteți responsabili pentru asigurarea transportului! Nu asigurați nici rutier, pe calea ferată, știți că s-a întrerupt circulația între Oravița și Berzovia. Oameni aceia sunt izolați din cauza dvs”, a spus nemulțumit Ioan Bunea, la finele celei mai recente ședințe a forului deliberativ cărășan.
Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, i-a spus cetățeanului că reabilitarea drumului 572 este o prioritate, fiind depus un proiect de finanțare cu bani europeni, care, însă, așteaptă să fie semnat.
Legat de modernizarea DJ 572, știți foarte bine, am depus un proiect de finanțare pe POR la ADR VEST, am trecut toate etapele de verificare, am răspuns la toate întrebările și solicitările adresate, așteptăm semnarea acestui contract”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.
În cea mai recentă ședință a forului deliberativ s-a hotărât suplimentarea bugetului Direcției de Drumuri Județene a Consiliului Județean Caraș-Severin cu 7,5 milioane lei. Iar instituția și-a întocmit o listă de priorități în ceea ce privește reabilitarea unor drumuri județene.
„Avem față de estimarea inițială pe care am făcut-o la începutul anului pe sume defalcate din TVA o depășire a valorii cu circa 2 milioane de lei. Această depășire se datorează faptului că pe parcursul anului legislația s-a modificat odată cu apariția ordonanței 114 care modifică prețurile atât la manoperă cât și la la materialele folosite în lucrările de drumuri. De asemenea suplimentăm lista pe care am avut-o inițial cu alte lucrări pe care le-am considerat a fi prioritare. În această listă veți găsi circa 12 proiecte: Reșița-Anina, Ramna-Valeapai, Telescaun-Muntele Mic, Anina-Mărghitaș, Potoc-Cheile Nerei, Zorlențiu Mare-Dezești, DN-57B-Lăpușnicel, Reșița-Slatina Timiș, etc”, a declarat directorul Direcției de Drumuri a Consiliului Județean Caraș-Severin, Gabriel Știka.
Anul trecut, banii proveniţi de la Guvern din TVA pentru întreţinere drumurilor judeţene pe timp de iarnă şi pe timp de vară erau în sumă de aproximativ 11 milioane lei, anul acesta, suma provenită de la Guvern a fost mai mare, de circa 19 milioane lei, la care se adaugă cele 7,5 milioane lei aprobate în şedinţa de luni, adică un total de 26,5 milioane lei.

De interes:  Economia globală are în față un an mai dificil în 2023 – Cine face previziunea sumbră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.