Poliţiştii de frontieră de la Jimbolia şi Moraviţa au depistat doi cetăţeni din Bosnia-Herţegovina şi un român care au prezentat la intrarea în ţară certificate de vaccinare anti-COVID care aparţineau altor persoane sau erau false.

La Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia s-au prezentat la intrarea în ţară, doi cetăţeni din Bosnia-Herţegovina, aflaţi într-un autoturism. La controlul de frontieră, cele două persoane au prezentat certificate de vaccinare împotriva COVID-19, prevăzute cu cod QR. În urma scanării codurilor QR ale certificatelor, s-a constatat faptul că datele generate în urma scanării aparţin altor persoane.

De asemenea, la Moraviţa, poliţiştii de frontieră au depistat un cetăţean român în vârstă de 19 ani, care intra în țară ca pasager într-un autoturism înmatriculat în România. În urma verificării codului QR de către poliţiştii de frontieră, s-a constatat că acesta este invalid, tânărul recunoscând verbal că acesta este fals.

Polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal pntru fals şi uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea.

De interes:  BEC – rezultate provizorii pentru ora 7,50: PNL – 26,79%; PSD – 23,38%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.