Cel mai utilizat îndulcitor din lume, legat de cancer

Băuturile dietetice, fără zahăr, sau guma de mestecat, se îndulcesc cu o substanță care, potrivit celor mai recente descoperiri, ar provoca de fapt cancer.

La această concluzie a ajuns Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului (IARC), din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Astfel, aspartamul, unul dintre cei mai cunoscuți îndulcitori din lume, urmează să fie inclus pe lista substanțelor care pot cauza cancer.

Aspartamul este folosit într-o serie vastă de produse. Dar chiar din această lună va fi catalogat drept „posibil cancerigen pentru oameni” de către Agenția Internațională pentru Cercetări asupra Cancerului (IARC), divizia de cercetare a OMS cu privire la această boală, potrivit Reuters.

Decizia IARC ar fi fost luată în cursul lunii iunie după o întâlnire a unui grup de experți externi și se bazează pe o meta-analiză de 1.300 de studii, mai scrie surca citată mai sus. Ea nu vizează și cantitatea care poate fi consumată în siguranță de o persoană.

Aspartamul a fost pe larg studiat timp de decenii. Un studiu observațional realizat în Franța anul trecut cu 100.000 de participanți a arătat că persoanele care consumă cantități mai mari de îndulcitori artificiali – inclusiv aspartam – au un risc mai ridicat de a dezvolta cancer. Un alt studiu efectuat de Institutul Ramazzini din Italia la începutul anilor 2000 a concluzionat că există o corelație între aspartam și dezvoltarea de cancere la șoarecii și șobolanii de laborator folosiți pentru cercetare.

De interes:  „Am păstrat ce era mai bun pentru final” – Celine Dion

Sursa: Tabu.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.