Cel mai securizat webhosting? Care este acesta și ce criterii trebuie să întrunească

Atunci când zicem „cel mai securizat webhosting” ne referim mai mult la un termen, decât la ceva exact. Motivul este că un furnizor ce satisface nevoile unei companii, nu poate fi neapărat potrivit și pentru alta. Plus, serviciile pe care le primești astăzi ar putea fi insuficiente mâine, deoarece proiectul web devine tot mai mare și mai cunoscut. Deci, este un proces normal să fii în căutarea permanentă a unor servicii hosting mai bune și sigure. 

 

Iată câteva reguli care te vor feri de un eșec.

Furnizorul de website hosting este înregistrat drept companie oficială

Este un prim criteriu de percepere a calității și siguranței serviciilor oferite de către un hoster. O companie trebuie să fie înregistrată oficial, fie ca Întreprindere Individuală sau SRL. Plus, aceasta trebuie să fie licențiată. O companie adevărată va mai avea și un oficiu, deci, ar fi bine să verifici prezența unei adrese pe site. 

Experiența

Ca și în orice alt domeniu, un plus de încredere îl au companiile cu istorie pe piață. Niciodată nu este rău să verifici data de înființare a afacerii și vechimea domeniului web. Iar pentru o siguranță și mai mare, acordă atenție recenziilor despre furnizor și evaluează cota pe care o deține pe piața de domenii cu ajutorul resurselor pentru statistică.

Calitatea asistenței tehnice

Pe site-urile la majoritatea furnizorilor de hosting din România sunt indicate informațiile de contact cu serviciul tehnic. Este important să știi cât de rapid reacționează aceștia în momentele când intervine o problemă. Un indicator poate fi prezența live chat-ului pe site sau a unei asistențe disponibile 24/24. Lucru foarte important în momentele în care apare o urgență neașteptată.

Păstrarea sigură a informațiilor

Un hosting calitativ va aborda cu responsabilitate necesitatea de păstrare a tuturor datelor, care îi sunt încredințate de către client. Centrele de date oferite de furnizori buni sunt dotate cu utilaj și sistem de siguranță pe măsură. Modul de funcționare a hostingului este urmărit de către specialiști, care în caz de urgență vor reacționa prompt.

Sincronizare FTP și numărul de instrumente disponibile

FTP-ul face mai accesibil procesul de control a fișierelor de pe site. Oricine deține parola și loginul, poate cu ușurință copia și șterge conținutul site-ului. Lucru indispensabil atunci când la proiectului web lucrează un grup mai mare de persoane.

 

De interes:  Cum s-au îmbogățit "băieţii deştepţi" din Sănătate. Marius Oprea: Începe în anticamera directorului SRI

Iar la capitolul instrumente totul este simplu: cu cât mai mare este numărul acestora și cu cât mai comodă este interfața controlului asupra acestora, cu atât mai rapid și simplu vor fi îndeplinite toate sarcinile. 

 

Când vine vorba despre selectarea web hostingului, trebuie să abordăm subiectul cât mai complex. Încredințează site-ul doar furnizorilor de încredere, evaluează posibilitățile tehnice ale acestora și alege varianta cea mai bună pentru tine. Chiar dacă există o mulțime de oferte de hosting ieftin, nu te grăbi să scoți banii din buzunar, deoarece de aceasta va depinde eficiența și numărul nervi cheltuiți în procesul de muncă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.