Pagubele materiale rezultate in urma accidentelor auto trebuie remediate in mod rapid, deoarece circulatia cu un autoturism avariat este interzisa pe drumurile publice din Romania. Pentru ca acest lucru sa se intample usor, autoritatile impun prin lege asigurarea autoturismelor. Astfel, orice masina care intra in trafic trebuie sa beneficieze de o polita de asigurare RCA. In plus, soferii au si varianta de a apela la o polita de asigurare CASCO, prin care pot sa repare daune rezultate si altfel decat prin coliziunea cu alte autoturisme. Printre cele mai populare si importante firme de asigurari din Romania este Omniasig. Daca treubie sa repari cu Omniasig dauna, trebuie sa apelezi la un centru de constatare partener cu aceasta companie de asigurari. Indiferent de tipul de asigurare pe care il ai, imediat dupa petrecerea unui eveniment in urma caruia au rezultat pagube, trebuie sa stii cum sa actionezi. Iata care sunt pasii de urmat.

Notifica la un partener Omniasig dauna

Imediat dupa producerea unui accident, trebuie sa reactionezi prompt si eficient. Primul lucru pe care este necesar sa il faci este sa nu intri in panica. Pastreaza-ti calmul si asigura-te ca atat tu, cat si ceilalti oameni implicat in incident sunteti teferi. In cazul in care nu exista victime, nu este necesar sa ceri ajutorul autoritatilor. Politia, ambulanta sau pompierii nu au de ce sa intervina in cazul accidentelor usoare, iar tu poti incheia un formular de constatare amiabila cu celalalt sofer. Acest formular va fi utilizat in dosarul de daune, pe care il vei intocmi in vederea decontarii cheltuielilor cu reparatiile. Urmatorul pas pe care trebuie sa il efectuezi este sa notifici imediat dauna. Cel mai bun mod in care poti face acest lucru, daca ai incheiat o polita de asigurare la Omniasig, este sa apelezi la un centru de notificare partener cu aceasta companie. Omniasig face parte din Vienna Insurance Group, asa ca este de preferat sa apelezi la un centru de notificare a daunelor parte din acelasi grup de firme.

De interes:  Bilanț coronavirus 22 februarie: 14.775 cazuri noi și 215 decese

Intocmeste dosarul de constatare

Odata notificata dauna si inregistrata la centru, poti trece la procesul de intocmire a dosarului de cosntatare. Daca apelezi la un centru de notificare bun, expertii de acolo te vor indruma in procesul de intocmire a dosarului de constatare. Acesta trebuie sa contina toate documentele si informatiile relevante despre producerea accidentului, in asa fel incat sa fie acceptat fara probleme de firma de asigurari, iar daunele tale sa fie decontate. Mai este important de stiut ca, in cazul in care vrei daune, vei depune documentele la firma de asigurare a celuilalt sofer. In cazul in care nu ai astfel de pretentii, problema se va solutiona cu ajutorul firmei tale de asigurari. Oricum ar fi, daca ai de rezolvat la Omniasig dauna, este important sa colaborezi cu un centru de notificare membru al Vienna Insurance Group sau partener cu Omniasig.

Repara-ti autoturismul la un service bun

Si service-ul in care iti repari masina este important. Cel mai bine este sa apelezi la un service care are incheiat un parteneriat cu asiguratorul tau. Din nou, centrul de notificare a daunelor te poate ajuta si aici, deoarece te poate ajuta sa te orientezi catre un service care beneficiaza de girul firmei de asigurari. Acesta se va ocupa de reparatii in mod temeinic si iti va asigura conditii bune de decontare a daunelor.

De interes:  Vreme frumoasă dar destul de răcoroasă în vestul țării

Daca trebuie sa iti repari masina in baza unei polite de asigurare la Omniasig, alege sa notifici imediat incidentul cu ajutorul unui centru partener al firmei de asigurari. Fii sigur ca beneficiezi de decontari rapide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.