Fie ca optezi pentru o motocoasa benzina sau te orientezi spre una electrica, aceasta va avea un rol cat se poate de clar: aceea de a taia iarba din curtea ta. Atunci cand faci o achizitie este bine sa urmaresti, asadar, o serie de detalii care iti vor face munca in gradina mult mai eficienta.

Trebuie sa cauti o motocoasa cu o latime de taiere potrivita pentru spatiul pe care trebuie sa il ingrijesti, care sa nu genereze un zgomot foarte mare, sa fie usor de manevrat si sa aiba o autonomie suficient de mare, atunci cand se alimenteaza prin acumulatori. De asemenea, sunt o serie de detalii pe care este bine sa le urmaresti, ce in mod normal sunt neglijate:

  • Inaltimea motocoasei. Aceasta trebuie sa fie potrivita cu inaltimea persoanei care o va utiliza. Este bine sa cauti motocoase reglabile, deoarece ofera o flexibilitate mai mare.
  • Siguranta pe care o ofera. Motocoasa trebuie sa fie dotata cu un sistem de siguranta cat mai bine pus la punct. Este important sa aiba un capac ce protejeaza capul de taiere, sa aiba un buton de activare, care sa opreasca motocoasa atunci cand este eliberat si sa fie cat mai ergonomica.
  • Confortul din timpul procesului de taiere. O motocoasa confortabila ofera un sistem antivibratii cat mai performant, care usureaza mult munca si este gandita in asa fel incat sa fie tinuta cu usurinta in mana, chiar si in locurile mai greu accesibile.
  • Usurintra de intretintere. Nu doar utilizarea trebuie sa fie facila, ci si intretinerea. Foarte putini oameni tin cont de acest mic detaliu, ceea ce le aduce destul de multe probleme..
De interes:  Director nou la Aeroportul Internațional din Timișoara. Se acuză presiuni politice

Cum se intretine corect o motocoasa?

Daca vrei sa te bucuri pentru o perioada cat mai mare de timp de motocoasa pe care ai achizitionat-o, este bine sa o cureti frecvent si sa te asiguri ca fac totul ca la carte.

Inainte de curatare, motorul trebuie sa fie oprit, in asa fel incat sa nu existe niciodata riscul de accident. Motocoasa trebuie sa fie pastrata doar in incaperi inchise, fara carburant in rezervor.

Intretinerea nu implica doar curatare, ci si mici actiuni de verificare. Astfel, inainte de a folosi produsul trebuie sa verifici:

  • Daca toate elementele de siguranta sunt la locul lor si nu sunt uzate sau rupte;
  • Daca sistemul de alimentare cu combustibil este etans ( in cazul motocoaselor cu benzina);
  • Daca dispozitivul de tuns este ascutit. In cazul in care nu este ascutit, exista riscul ca motocoasa sa se dezechilibreze si sa duca la accidente;
  • Atunci cand o cureti, verifica toate suruburile si piulitele. Acestea trebuie sa fie bine stranse.
De interes:  Alimente care scad colesterolul rău – Banat FM

In principiu, ingrijirea motocoasei nu este dificila. Trebuie doar sa acorzi atentie micilor detalii si sa o utilizezi cu grija.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.