La un moment dat, din varii motive, fiecare dintre noi ajunge în situația de a avea nevoie de un alt telefon mobil. Fie cel pe care îl avem deja este în service, avem nevoie de un mobil pentru a rezolva câteva dintre sarcinile job-ului, pentru cel mic, pentru relaxare sau oricare alte motive. Indiferent care este motivul pentru care ai nevoie de un astfel de dispozitiv, apare și întrebarea firească: optezi pentru unul nou sau unul second hand?

Decizie dificilă

Sunt unele persoane care nu concep să nu își cumpere un telefon mobil nou, în timp ce altele nu resping ideea de a opta pentru unul second hand. Decizia poate fi destul de dificilă, de aceea am optat pentru varianta de a-ți prezenta, pe scurt, punctele tari, dar și cele slabe, ale ambelor variante, pentru ca tu să vezi care este cea care ți se potrivește mai bine.

Avantajele unui mobil la mâna a doua

Nu mai este nevoie să amintim că principalul avantaj atunci când optezi pentru această posibilitate este, evident, prețul mult mai accesibil. Și, în condițiile în care optezi pentru magazinele profesioniste specializate în așa ceva, ai parte de un dublu avantaj. Cu telefoane Total Convert, de exemplu, ai parte de dispozitive de o bună calitate, la prețuri care te vor mulțumi pe deplin. Evident, rămâne valabilă recomandarea ca tu să verifici cu atenție aspectul, durata bateriei, funcționarea componentelor, dar fiind vorba despre profesioniști, după cum spuneam mai sus, nu prea ai ce să le reproșezi. Dimpotrivă, chiar vei fi mai mult decât mulțumit de alegerea făcută.

Și mai multă economie

Dacă simplul fapt că ai posibilitatea să cumperi un telefon bun la un preț foarte avantajos nu a fost de ajuns pentru tine, atunci îți mai adăugăm un alt aspect, legat tot de latura financiară. Telefoanele mobile second hand pe care le achiziționezi dintr-un magazin profesionist sunt deja prevăzute cu accesorii precum încărcătorul, huse, folii de protective sau chiar căști. Nu vei mai fi nevoit să cumperi altele, decât dacă vrei un anumit model de husă, de exemplu. Cum ar veni, încă o modalitate de a economisi bani, pentru că se reduc costurile suplimentare.

Garanție

Cu riscul de a ne repeta, vorbim strict de varianta de a cumpăra telefoane mobile second hand de la magazinele profesioniste specializate în așa ceva. În rest, riscul îți aparține. Dar, să revenim! Fiind vorba despre adevărați profesioniști în domeniu, vei primi și garanție pentru achiziția ta, sau telefonul mobil pentru care ai optat să aibă încă garanția valabilă. Sună chiar bine, trebuie să recunoști!

Perfecte pentru primul telefon al juniorului familiei!

Copiii, dar în special adolescenții, sunt foarte pretențioși atunci când vine vorba despre telefonul lor mobil. Fiind vorba despre primul lor dispozitiv de acest gen, ai nevoie de unul bun, și care să nu coste prea mult, pentru că se știe că atenția pentru bunurile nu este calitatea lor cea mai mare în această perioadă. Prin urmare, un telefon mobil second hand bun, dar și cu un preț mai avantajos, este perfect!

Dezavantajele unui mobil second hand

Din păcate, există și unele dezavantaje. Nu sunt ele prea mari, dar este bine să ții cont de ele. Primul dintre ele se referă la durata bateriei, care de multe ori este una destul de mică. Vezi care sunt ofertele pe care le primești, dacă bateria poate fi sau nu schimbată și în funcție de răspunsurile pe care le primești, să îți faci și alegerea.

Atenție și la un alt aspect, care se referă la faptul că telefonul mobil ar putea să fie furat, să nu funcționeze sau să nu fie original. Deși în cazul magazinelor profesioniste nu avem de a face cu un astfel de dezavantaj, nu toată lumea optează pentru o asemenea variantă, așa că am prezentat-o și pe ea pe lista noastră.

Avantajele unui telefon mobil nou

Fiind vorba despre dispozitive noi, acestea vor funcționa la cea mai bună capacitate, și sunt foarte rare cazurile în care acestea să aibă parte de defecte din fabrică, sau să se strice la scurt timp după ce au fost achiziționate. În cazul în care ai fost chiar ghinionist și ai avut parte de așa ceva, profită de garanția care ți-a fost oferită la achiziționarea produsului și repară-l ”pe banii firmei” cum se spune.

Fără probleme de soft

Un telefon mobil nou nu are parte de probleme de soft, viruși sau erori. Vina pentru apariția acestora este utilizarea lor necorespunzătoare, a uzurii sau a neglijenței din partea ta. Dacă ai grijă așa cum trebuie de el, telefonul mobil ar trebui să funcționeze foarte bine o perioadă îndelungată, fără să îți facă probleme.

Dezavantajele unui mobil nou

Primul dezavantaj al unui telefon mobil nou este, în mod evident, prețul de achiziție. Este de la sine înțeles că nu toate au același preț, pentru că vorbim de modele și mărci diferite. Cu toate acestea, dacă îți dorești un model care să fie proaspăt apărut pe piață, cu siguranță suma de bani pe care trebuie să o pregătești pentru achiziția ta nu va fi deloc una modestă.

În momentul în care vei dori să îți vinzi telefonul mobil, prețul revânzării acestuia va fi sensibil mai scăzut decât suma pe care ai plătit-o atunci când l-ai cumpărat.

Decizia îți aparține

După cum ai observat din rândurile de mai sus, există avantaje și dezavantaje de ambele părți. Rămâne ca tu să iei acea decizie care este cea mai avantajoasă pentru tine, din toate punctele de vedere!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.