Care sunt beneficiile care pot atrage angajatii sa aleaga un loc de munca?

Cu toate ca ofertele cu locuri de munca sunt numeroase, competitia pentru cei mai bine pregatiti angajati este foarte mare in multe domenii de activitate. Tocmai de aceea foarte multe companii cauta sa ofere diferite beneficii angajatilor pentru a-i convinge sa devina parte in compania respectiva.

Beneficiile respective nu se refera la doar la partea financiara, ci la diferite pachete de servicii. In ceea ce urmeaza sunt amintite principalele beneficii care sunt considerate a fi atractive in randul potentialilor angajati atunci cand urmeaza sa aleaga un loc de munca.

1. Asigurarea transportului la si de la locul de munca

Un prim beneficiu foarte apreciat in randul multor angajati se refera la asigurarea transportului la si de la locul de munca. In contextul in care angajatii trebuie sa se deplaseze din localitate in zona limitrofa sau in alte localitati pentru a ajunge la locul de munca, serviciile de transport angajati sunt foarte apreciate. In acest mod angajatii nu vor mai pierde timp cu transportul public si vor avea parte de conditii bune de transport.

De interes:  Când apar căpușele și cum le poți evita. Cum poți scăpa de ele

2. Abonamente la servicii medicale

Un al doilea pachet de beneficii foarte atractiv pentru multi angajati vizeaza abonamentele la serviciile medicale. Fie ca vorbim despre servicii medicale stomatologice, fie ca vorbim despre abonamente pentru tratamente medicale generale la clinici private, acestea sunt considerate extrem de utile de catre angajati. Prin prisma faptului ca sistemul medical public este in conditii destul de precare, angajatii considera un mare plus astfel de abonamente la servicii medicale.

3. Program de lucru remote si/sau flexibil

Tot in randul beneficiilor care ar putea convinge cei mai bine pregatiti angajati sa aleaga o companie regasim flexibilitatea programului de lucru si posibilitatea de a lucra de acasa. Un astfel de beneficiu este foarte apreciat mai ales de catre persoanele care au copii mici sau de catre persoanele care locuiesc departe de locul de munca.

Chiar si in conditiile in care ar beneficia de serviciile de transport angajati oferite de companie, economia cu timpul alocat drumului la si de la locul de munca este una considerabila. Tocmai din acest motiv firmele care ofera posibilitatea de a lucra remote sunt tot mai cautate de candidatii pentru diferite job-uri.

De interes:  Un pompier timșean, aflat în timpul liber, a salvat viața unui motociclist implicat într-un accident rutier în Bihor

4. Accesul la sali de sport si la activitati in echipa (team-building-uri)

Datorita faptului ca tot mai multa lume constientizeaza importanta miscarii fizice, multi dintre angajati apreciaza foarte mult faptul ca pot avea acces la sali de sport asigurat de catre compania unde lucreaza.

Indiferent daca sala de sport este in incinta companiei sau daca vorbim despre un abonament la o astfel de sala, angajatii considera un plus care merita luat in calcul pentru angajarea intr-o companie. Tot la fel multi angajati apreciaza foarte mult si organizarea de team-building-uri alaturi de colegii de la locul de munca.

5. Accesul la programe de formare/certificare

Nu in ultimul rand potentialii angajati gasesc atractiv beneficiul de a avea acoperite de angajator costurile pentru diferite programe de formare sau certificare profesionala. Angajatii vor dobandi cunostinte mai vaste, iar acest lucru inseamna o remuneratie mai consistenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.