Cand ai nevoie de un activator pentru fosa septica?

activator fosa septica

Activatorii pentru fose septice nu sunt produse uzuale, comune, care sunt folosite frecvent la nivelul unei locuinte sau in timpul unui proiect. Totusi, acestia pot fi cu adevarat esentiali cand se pune problema gestionarii corespunzatoare sau a imbunatatirii unei fose septice.

Dar ce este, mai exact, un activator fosa septica? Pe scurt, produsul este utilizat pentru a facilita indepartarea depunerilor de grasime si lichefia deseurile organice, astfel asigurand buna functionare (si prevenind blocarea/infundarea) unei fose septice.

Citeste in continuare pentru a afla care sunt cateva dintre situatiile in care poti avea de un activator fosa septica!

Dupa instalarea unei fose septice

O fosa septica nu elimina pur si simplu deseurile. Aceasta este, in timp, populata de bacterii benefice care au un rol esential in descompunerea materiilor organice. Prin urmare, o fosa septica proaspat instalata poate beneficia de pe urma utilizarii unui activator fosa septica, mai ales daca apelezi la un produs biologic 100% natural (inclusiv biodegradabil).

De interes:  Echipele românești și-au aflat adversarele din preliminariile cupelor europene!

Un asemenea activator poate fi folosit in orice industrie, domeniu sau facilitate – fiind mai mult sau mai putin universal. Poate fi folosit si in alte locatii, precum caminele sau capcanele de grasimi.

Dupa spalarea, curatarea sau golirea unei fose septice

Daca fosa septica necesita mentenanta, indiferent de motiv, se va realiza si spalarea, curatarea sau golirea acesteia. Pe scurt, coloniile de bacterii benefice, care promoveaza procesul natural de descompunere a materiilor organice, sunt eliminate si ele. In acest sens, poti apela la un activator pentru fosa septica pentru a restabili populatia de bacterii benefice si de a readuce fosa septica la o stare de eficienta maxima.

Daca se observa mirosuri neplacute sau chiar urme de deseuri

Orice deseu (organic) care ajunge intr-o fosa septica se va descompune. Acesta este si unul dintre motivele pentru care nu ar trebui sa arunci, niciodata, materiale si elemente care nu se descompun in fosa septica.

Totusi, mirosurile neplacute sau chiar vizibilitatea anumitor deseuri (care nu se descompun) in fosa septica necesita prezenta unui activator fosa septica pentru a stimula descompunerea. Persoana responsabila de fosa septica a unei facilitati sau cartier trebuie sa verifice frecvent integritatea acesteia.

De interes:  Vești proaste pentru șoferi! Benzina și motorina s-au scumpit

Daca apar conditii adverse sau perioade cu nivel crescut de utilizare

Sistemul fosei septice poate fi supus la temperaturi extreme, dar si la anumite substante chimice – in timpul proceselor de curatenie sau de eliminare a deseurilor. In aceste situatii, va trebui sa apelezi la un activator biologic pentru a mentine eficienta fosei septice, implicit pentru a preveni ca sistemul sa fie afectat de conditiile adverse mentionate.

Totodata, o conditie adversa poate fi considerata si utilizarea intensa/cu frecventa crescuta a sistemului fosei septice. Mirosul neplacut poate marca acest lucru, anume faptul ca fosa septica nu poate tine pasul cu nivelul de utilizare, caz in care trebuie sa folosesti un activator.

Approved.ro este locul unde poti gasi un activator biologic pentru fosa septica 100% natural si in acelasi timp complet biodegradabil. Poti avea astfel grija de sistem in mod corespunzator si in acelasi timp sa previi complet depunerile de deseuri care pot dauna vietatilor si mediului inconjurator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.