Comisia Europeană urmează să prezinte săptămâna aceasta noile linii directoare privind libera circulaţie în cadrul blocului comunitar, după ce Austria a devenit luni prima ţară din vestul Europei care a reimpus starea de carantină. Se va decide astfel dacă turiştii, inclusiv persoanele aflate în tranzit, să facă dovada vaccinării complete cu a treia doză, trecerii prin boală sau prezentarea unui test negativ pentru a permite reducerea restricţiilor din timpul călătoriilor transfrontaliere, scrie Reuters.

Deţinerea certificatului digital de vaccinare nu ar fi de ajuns, pentru unii membri UE. Grecia a propus ca în viitor oamenii să poată călători liber doar dacă au primit o a doua sau a treia doză în ultimele şase luni. 

 

Dozele de rapel ar trebui adăugate în rubrica de informaţii afişată în certificatul de vaccinare.

Ministrul de externe luxemburghez, Jean Asselborn, a declarat că este vital ca cele 27 de state UE să convină asupra unui standard comun. ‘’Nu putem avea sisteme diferite în Luxemburg şi în Grecia, sau în Germania sau Franţa. Ar fi împotriva intereselor cetăţenilor europeni’’ a declarat Asselborn.

De interes:  Centrul de vaccinare de la ISHO rămâne închis din lipsă de vaccinuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.