Hurghada, un vechi sat pescăresc situat pe țărmul Mării Roșii, a devenit o destinație extrem de populară în ultima perioadă, datorită locurilor inedite pentru plajă și apelor perfecte pentru scufundări și snorkeling. Dacă, însă, călătorești pentru prima dată aici, este foarte probabil ca informațiile din mediul online să-ți ridice câteva semne de întrebare: este o destinație periculoasă, în care trebuie să ai grijă la fiecare pas? Mă voi descurca cu transportul și costurile? Ei bine, vei fi surprins să descoperi că lucrurile în realitate sunt mult mai relaxate. Trebuie doar să planifici totul din timp, și vei avea cea mai frumoasă vacanță.

Iată ce trebuie să știi despre transport, viză și moneda lor oficială, astfel încât să ai totul pregătit:

Atunci când vine vorba despre transport, pentru plecarea din România cu avionul, ai la dispoziție multiple curse atât din București, Cluj, Timișoara, cât și din aeroporturile mai mici, precum Bacău sau Craiova, iar prețurile variază între 200 și 350 de euro, în funcție de perioadă. Dacă vrei să scapi de grija planificării zborului, poți alege un sejur in Hurghada de la Karpaten, care include atât transportul, cât și cazarea. De îndată ce ajungi aici, ai la dispoziție mai multe opțiuni pentru transportul local: închiriere de mașini, pentru care trebuie să lași o sumă ca depozit, card sau cash, o mașină cu șofer, taxi sau serviciile de transport prin aplicație. Aceasta din urmă este și cea mai convenabilă alegere: știi exact cât te costă cursa și chemi rapid un șofer cu ajutorul telefonului.

După cum bine știi, Hurghada se află în Egipt astfel că, pentru o călătorie în această țară vei avea nevoie de o viză turistică. Există 2 modalități prin care o poți obține: fie apelezi la Ambasada Republicii Arabe Egipt în România pentru eliberarea ei, înainte de plecarea din țară, fie alegi să o achiziționezi direct din aeroportul din Egipt, acolo unde vei și achita prețul ei. Pentru o singură intrare o să coste puțin peste 110 lei, mai exact 25 de dolari americani. Pentru că aceste costuri se pot schimba, puteți verifica pe site-ul Ministerului de Externe, acolo unde o să găsiți și detalii legate de condițiile de intrare în țară în contextul pandemic. În prezent, nu este în vigoare starea de alertă, dar lucrurile se pot schimba oricând.

Un alt aspect pe care este bine să-l ai în vedere este moneda oficială. Este vorba de lira egipteană, pe care o poți obține la schimb într-o unitate bancară, sau chiar în aeroport, fiind locurile cele mai sigure. O să ai surprinderea ca localnicii să se ofere să îți schimbe bani, dar este mai sigur să refuzi astfel de oferte. Pe lângă lira egipteană, poți avea la tine și euro sau dolari, pentru că majoritatea hotelurilor și a restaurantelor acceptă și astfel de metode de plată. Dacă alegi să schimbi banii din România, trebuie să ai în vedere sumele admise pentru intrarea în Hurghada, altfel va trebui să le declari la intrare.

Așadar, dacă vei ține cont de aceste aspecte și vei avea o atitudine relaxată față de localnici, care doar încearcă să obțină un mic profit cu ocazia turiștilor, te vei putea bucura de una dintre cele mai frumoase experiențe de până acum.  

 

De interes:  Salvatorii donează pentru viață!

Sursă foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.