Adesea aţi văzut în desenele animate cum şoriceii sunt ispitiţi de mirosul şi textura unei bucăţi de brânză cu orificii de mari dimensiuni şi v-aţi întrebat cum se numeşte.

De culoare galbenă, cu un gust uşor picant, textura cremoasa şi învelită într-o coaja tare, Emmentaler sau Emmenthal este un tip de brânză originar din Elveţia. Numele este dat de regiunea de provenienţă – Emmental – localizată în partea de est a provinciei Berna din Elvetia.

Emmentaler se obţine din lapte de vaca printr-un procedeu de presare la cald şi afânare timp de minim 7 săptămâni. Găurile pe care le are sunt create în procesul de producţie. Grosimea brânzei trebuie să se situeze intre 16 si 25 cm.

Concluziile unui studiu al unei echipă de cercetători de la Universitatea din Coreea este că brânza un superaliment. Brânzeturile elveţiene sunt cele care au cele mai multe beneficii pentru sănătate potrivit oamenilor de ştiinţă.

Potrivit studiului, sortimentele de brânză provenite din Elveţia au proprietăţi unice care le fac nu doar extrem de gustoase, ci şi potrivite pentru o dietă sănătoasă. În compoziţia ei intră o bacterie cu rol de antibiotic, propionibacterium freudenreichii, care nu se mai poate găsi nicăieri în lume. În urma cercetărilor, coreenii au ajuns la concluzia că prin introducerea în dieta zilnică a brânzeturilor produse în Elveţia ne întărim sistemul imunitar şi scădem nivelul inflamaţiilor.

De interes:  Olguța Vasilescu: „Modificarea 9,4% la pensii ne privește pe noi și copiii noștri. PNRR se poate renegocia punctual. Se numește optimizare”

Propionibacterium freudenreichii se găseşte în emmentaler şi este responsabilă şi cu gustul deosebit pe care acesta îl are. Potrivit unui studiu publicat în Culture Magazin cu cât găurile din brânză sunt mai mari cu atât mirosul este mai puternic şi deci concentraţia de bacterie cu rol de antibiotic.

În brânzeturi se găseşte o combinaţie perfectă de calciu, proteine şi vitamine şi minerale (zinc, vitamina A, riboflavină, B12). Alături de câteva nuci sau felii de fructe, potenţialul îi creşte şi dacă mai agăugăm şi un pahar de vin sigur se va îmbunătăţi şi starea de spirit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.