România este la un pas de a fi lovită de „furtuna perfectă”. Lipsa testelor anti-Covid în școli pune o presiune uriașă pe sistemul de sănătate și are un impact major asupra societății. În plus, are în vizor oameni care nu au legătură – președintele și primul ministru. Invitat, duminică seara, la B1, Bobby Păunescu a tras un semnal de alarmă cu privire la situația pandemică din țara noastră, lovită puternic de valul 5 al pandemiei Covid. Cu o tulpină Omicron mai contagioasă decât anterioarele, populația are nevoie de testare mai mult ca oricând, susține acesta. 

„În cazul în care vreun copil se îmbolnăvește sau dacă, Doamne ferește, se ajunge la un deces, aici sunt cazuri penale pe care domnii procurori și instituțiile abilitate ar trebui să… pentru a evita o revoluție în stradă… Care este situația pentru cei care sunt la Guvern, pentru președintele României. Nici președintele nu cred că este de acord cu această chestiune. Dacă vă aduceți aminte, el era cel mai agresiv – să fie testați oamenii, să fie vaccinați… Eu cred că dacă președintele aude că există aceste teste în România, sunt pregătite de o companie românească, deci crește și produsul intern net… (…) Asta e o chestiune comercială. Vorbim de sănătatea copiilor. Dacă aceste teste nu ajung mâine la școală, riscă să se îmbolnăvească, apoi ajung acasă și propagă virusul. Marea majoritate trăiesc și cu bunicii. Ei sunt la o anumită vârstă la care boala asta e dezastruoasă. Toate chestiunile astea sunt în lanț”, avertizează omul de afaceri Bobby Păunescu.

De interes:  Femeile plâng si bărbații se îmbata – Banat FM

„Este furtuna perfectă, care-i are în vizor pe oameni care nu au nicio legătură cu asta, respectiv președintele și premierul. Se va deconta la ei. Amândoi, prin inacțiune. Ultima latură e cea a părinților cu copii la școală. Pe de altă parte, avem prolema economică. Pandemia nu se va opri”, spune Bobby Păunescu. 

„Avem mai multe probleme în România, nu numai coronavirusul. De exemplu, spitalele nu sunt sigure – sar în aer, există infecții nosocomiale. (…) Globalizarea are și efecte negative – când o boală ca asta lovește într-o țară, lovește în toată lumea. Ne uităm ce funcționează, mergem mai departe, vedem ce nu, ne oprim. Există cercetători români care dezvoltă tot felul de tehnologii. Trebuie văzut, există specialiști care spun că la fel de periculoasă e și gripa. Trebuie să ne obișnuim să trăim cu aceste tulpini”, a spus Bobby Păunescu.

Potrivit omului de afaceri, sănătatea copiilor și a celor cu care intră în contact când ajung acasă de la școală ar trebui să primeze. 

De interes:  Cum alegi covoarele rotunde în funcție de mobila din casă

„Nu le luăm (testele, n.r.) pentru că rezolvă doar puțin treaba. Cum adică? Păi și un caz mai puțin e un caz rezolvat”, subliniază Păunescu. 

„Dacă mâine nu sunt teste la școală, trebuie să plece toți!”, conchide Bobby Păunescu.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.