Terapia cu ultrasunete este una din inovațiile medicale de ultimă generație. Acesta utilizează unde sonore de frecvență înaltă, fapt ce o face o metodă non-invazivă și implicit nedureroasă. De fapt, un aparat numit transductor direcționează undele către zona afectată. Aceasta poate fi utilizat atât în diagnosticare, cât și în tratament. În procesul de diagnosticare, acesta ajută medicii să vizualizeze organele, fluxul sangvin și țesuturile moi.
Pe parte de tratament, acest tip de terapie aduce beneficii în tratarea diverselor leziuni. Poate grăbi vindecarea și trata afecțiuni precum chisturile, artrita și leziunile musculo-scheletice. Din acest motiv, optarea pentru cel mai bun aparat cu ultrasunete poate oferi cele mai optime rezultate. Terapia cu ultrasunete a devenit o opțiune populară în mediul medical, fapt datorat rezultatelor obținute și a modului de acțiune non-invaziv.
Mecanismele din spatele terapiei cu ultrasunete
Terapia cu ultrasunete a reușit să revoluționeze modul de diagnosticare și de monitorizare a pacienților. Un avantaj al acesteia constă în lipsa radiațiilor ionizante în proces. Întocmai din acest motiv utilizarea acestei terapii este sigură și lipsită de riscuri. Faptul că aceasta permite vizualizarea părții interne a corpului face practic ca totul să fie mult mai ușor. Acesta este unul din motivele pentru care este potrivită atât femeilor însărcinate, cât și sportivilor.
Cu ajutorul undelor de frecvență înaltă, medicii obțin imagini clare a organelor interne precum inima, ficatul, mușchii și rinichii. Drept urmare, o LBN Medical – Imagistică medicală folosită de înaltă calitate furnizează date utile în timp real. Diagnosticarea rapidă a afecțiunilor permite administrarea tratamentului adecvat în scurt timp, ceea ce este un avantaj pentru toată lumea.
Ultrasunetele în tratamentul leziunilor sportivilor
Terapia cu ultrasunete este utilă și în tratamentul leziunilor musculo-scheletice. Afecțiuni precum artrita și inflamațiile pot fi tratate cu succes cu ajutorul inovației din spatele acestei metode. Odată cu tratarea acestora, și durerea asociată afecțiunii sau leziunii este diminuată și uneori îndepărtată.
În cazul leziunilor musculare ale sportivilor, rolul ultrasunetelor este de a vindeca. În zona afectată, circulația sangvină este crescută, fiind astfel furnizate cantități mai mari de substanțe nutritive și oxigen. Acest aport contribuie la reducerea inflamației și la reducerea durerii. În același timp, poate fi îmbunătățită circulația, mobilitatea și flexibilitatea articulațiilor, dar și extensibilitatea tendoanelor.
Faptul că utilizarea terapiei cu ultrasunete îndepărtează utilizarea medicamentelor, face ca această alternativă să fie ideală pentru sportivi. În acest mod pot fi evitate aspectele neplăcute precum intervențiile chirurgicale și efectele secundare ale medicamentelor.
În concluzie
Terapia cu ultrasunete este tratamentul ideal în tratarea leziunilor musculo-scheletice, îndeosebi pentru sportivi. Aceasta este o soluție sigură și non-invazivă ce diminuează durerea, reduce inflamația și îmbunătățește mobilitatea.