Bani de la primărie pentru continuarea lucrărilor la o vilă din zona centrală

Una dintre cele mai frumoase vile din zona centrală a Timișoarei, situată pe bulevardul Mihai Eminescu, are parte de o poveste aparte. După ce a fost cumpărată de o familie apartinand unei minorități etnice și lăsată în paragină, ea a ajuns în prorpietatea Mitropoliei Banatului, care a început ample lucrări de reabilitare. 

„Pentru noi această clădire era foarte importantă pentru că este în curtea noastră şi nu avem nicio clădire în care să desfăşurăm anumite activităţi cu tineri, conferinţe şi tot ce aşteaptă în momentul de faţă societatea civilă pentru activităţile cu tinerii. Din a doua zi în care am venit aici lucrăm la achiziţia acestei case. E în curte la noi şi pentru noi e vitală această construcţie”, a declarat la vremea respectivă ÎPS Ioan Selejan

Primăria Timișoara alocă un milion de lei pentru cultele din oraș. Din acești bani 300.000 de lei ajung la cultul ortodox, iar banii vor fi folosiți pentru reabilitarea clădirii respective. 

Totodată, bani de la bugetul local ajung și la:  cultul romano-catolic tot 300.000 lei (pentru lucrări de refacere a sistemului centralizat de încălzire la Biserica Millennium, din zona Traian), iar cultul mozaic – 400.000 lei (cu scopul reabilitării Sinagogii din Cetate).

De interes:  Lucien Hora, favorit la titlu în CNVC – Banat FM

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.