Banatul montan, sub amenințarea apelor


Autoritățile publice din Banatul de munte sunt în alertă. Pentru județul Caraș-Severinau fost emise avertizări cod galben atât de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate și vijelii cât și de inundații.
Conform atenționărării meteorologilor în Banat vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30…50 l/mp. Avertizarea este valabilă până în până în 05.06.2019. De asemenea hidrologii au emis pentru județul nostru un cod galben de inundații pe râurile Pogăniş – bazin superior, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera și Cerna. Sunt așteptate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de avertizare. Avertizarea hidrologilor este valabilă până mâine la ora 16.00. Autoritățile locale sunt în alertă încă de vineri când au fost emise primele avertizări meteorologice și hidrologice.

De interes:  Cele mai populare materiale pentru constructia unui gard

UPDATE

Hidrologii au emis o nouă avertizare pentru mai multe bazine hidrografice din Caraș-Severin. Avertizarea cod portocaliu este valabilă in intervalul 04.06.2019, ora: 14:00 – 05.06.2019, ora 16:00. Sunt așteptate scurgeri de pe versanti,torenti, viituri, depasiri ale cotelor de aparare în râurile Timis, Poganiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera si Cerna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.