AVERTISMENT OFICIAL din partea  Autorității Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA): toate produsele medicinale veterinare care conţin IVERMECTINA sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale, iar asupra oamenilor pot avea efecte nefaste.

Precizările vin după ce în spaţiul public s-au iscat o adevărată isterie legată de presupusele efecte curative ale antiparazitarului în tratarea 

COVID-19.

 

Autoritatea Sanitar-Veterinară avertizează că utilizarea la oameni a produselor medicinale veterinare care conţin ivermectină poate avea consecințe dintre cele mai grave asupra sănătăţii. 

 

În comunicatul instituției tutelare a veterinarilor se mai precizează că aceștia nu au competenţe legale pentru a recomanda, prescrie, comercializa și elibera produse medicinale veterinare pentrU TRATAMENTE UMANE (cum este ivermectina).

Disputa privind folosirea ivermectinei în combaterea COVID-19 a pornit de la o serie de postări pe rețelele de socializare și de la interpretarea greșită a unor informații corecte, legate de studii științifice, aflate în derulare, care într-adevăr urmăresc posibilitatea folosirii substanței respective în scheme de tratament împotriva coronavirusului.

 

De interes:  Droguri aduse din Spania, descoperite în Timiș

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.