Audieri pe bandă rulantă după catastrofa de la Crevedia. Trei anchete deschise după exploziile devastatoare de la stația GPL

Trei anchete au fost deschise după exploziile din Crevedia. Oamenii legii încearcă să afle cum a fost posibil ca o stație GPL închisă de trei ani să funcționeze în continuare. La audieri este așteptat azi patronul firmei, dar și martori ai tragediei.

Un val de audieri va avea loc la DIICOT. 

Doi tineri au fost deja adusi aici pentru a oferi mai multe informatii in urma dezastrului produs la Crevedia. Vorbim despre doi martori. Unul dintre ei a precizat ca este angajat – fara a precizat unde anume – si a venit sa vorbeasca despre momentul in care un coleg de-al lui a fost ranit, iar celelalt a refuzat sa discute cu presa.

Au fost facute mai multe perchezitii la sediul primariei din Crevedia, la statia GPL si, totodata, la locuintele, patronilor statiei. Si ei vor fi chemati sa aduca lamuriri in urma exploziilor devastatoare in urma careia 2 persoane au decedat si alte 56 au fost grav ranite. 

De interes:  Jandarmii care au coordonat reprimarea brutală a mitingului din 10 august 2018, trimiși în judecată după 5 ani

Mai mult decat atat, se pare ca 7 institutii stiau inca din anul 2020 ca acolo existau mai multe nereguli, asta dupa ce reprezentantii ISU a facut o inspectie la statia respectiva. 

Una dintre nereguli viza chiar lipsa distantei dintre statia GPL si locuintele oamenilor. In loc sa fie de 10 m, cum prevede legea, era doar de 2,8m. 

In statie exista, de asemenea, si o pompa neomologata care transporta gazul dintr-o cinsterna in alta. Oricand se putea produce o explozie precum cea de sambata. O alta pompa care alimenta autoturismele se pare ca avea scapari de carburanti. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.