Atac cu un lansator de rachete la sediul unei televiziuni din Ucraina. Care este motivul

Simona Halep a câștigat finala Turneului de la Wimbledon și a câștigat al doilea titlu de Grand Slam, după titlul de la Roland Garros din 2018.

În finală, tenismena originară din Constanța a învins-o clar pe fostul număr unu mondial și deținătoare a mai multe titluri de Grand Slam, Serena Williams, în două seturi simetrice 6-2, 6-2.

În finala londoneză, a practicat un renisul simplu, tehnic, cu lovituri precise, fără a forța și totodată fără a se solicita din plin.De altfel, aceste aspecte  au dus la închiderea setului inaugural după doar 27 de minute, cu scorul de 6-2.

Setul secund a demarat sub un aparent   echilibru.Ambele jucătoare și-au câștigat primele două jocuri de serviciu, apoi Simona a continuat să servească precis, iar Sirenă Williams, cu zece ani mai în vârstă și-a pierdut treptat din vitalitate, exasperată de jocul impecabil,aproapr metronomic al primei campioanei din istoria României de la Wimbledon. Cele mai tensionat game a fost cel cu numărul șapte al setului secund.Dar acest aspect nu a contat, setul secund fiind la discreția sportive românce.Durata celui de-al doilea set a fost de 28 de minute, cu mențiunea că ultimul game a fost unul rapid, aproape fără istoric!

De interes:  Tinerii karateka din Reşiţa, fruntaşi la Zrenjanin – BANAT

Aceasta este a doua victorie a Simonei împotriva Serenei în cele 11 întâlniri. Prima victorie a româncei împotriva campioanei din Statele Unite ale Americii s-a produs la Turneul Campionilor din 2014, atunci când Simona a câștigat, tot în în două seturi (6-0, 6-2), determinând-o pe Williams să o numească „viitorul număr unu mondial.”

Reamintesc faptul că Simona Halep a devenit numărul unu în clasamentul WTA la sfârșitul anului 2017 și a revenit la această poziție în 2018 după ce a câștigat turneul de la Roland Garros.

Victoria de la Wimbledon îi va aduce premii în valoare de 2,5 milioane de euro și 2 000 de puncte în clasament.

Concluzionând, Simona Halep a reușit să scrie istorie la Wimbledon!Prestația a fost una impresionantă,după un turneu perfect, în care a pierdut un singur set în compania conaționalei Mihaela Buzărnescu!

Cu siguranță, acest turneu va rămâne unul de neuitat, atât pentru Simona Halep cât și pentru iubitorii „sportului alb”.

Sursa foto: wta.com,Sportsnet

Sinteza acestei știri a fost realizată de către Daniel Mihai,redactor șef al platformei media independente Criteriul Național

De interes:  Incendiu la Spitalul Municipal din Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.