Anunț revoltător pentru români: se scumpesc alimentele – Marcel Boloș susține că doar alimentele de bază se vor ieftini

Cu toate că Guvernul anunță măsuri pentru scăderea prețului la alimentele de bază, pe de altă parte ministrul Finanțelor anunță că mâncarea se va scumpi. Vor crește taxele și este de așteptat ca acest lucru să se resimtă și la raft.

 

Ministrul Finanțelor aruncă bomba. Mâncarea se va scumpi! Boloș spune că TVA va rămâne scăzut doar pentru produsele de bază, pentru celelalte produse agroalimentare TVA trebuie să crească de la 9 la sută cât este în prezent la 19 la sută.

„E o măsură care trebuie discutată în coaliție și la nivelul Guvernului României (creşterea TVA pentru anumite alimente de la 9% la 19%).

Ce pot să vă spun cu certitudine este că în momentul de față pentru sectorul agroalimentar, avem această cotă redusă de TVA de 9% pentru toate produsele agroalimentare, că avem 9% aplicat orizontal pentru toate produsele alimentare, iar noi discutăm de acest pachet de alimente de bază.

De interes:  CULISELE STATULUI PARALEL. Cum a descoperit cea mai productivă mină din România

Restul de produse alimentare ar urma să intre pe cota standard de TVA (19% – n.r.) și care s-ar aplica pentru toți consumatorii și pentru întreaga populație”, a declarat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, luni, la o televiziune de știri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.