ANM: Cod portocaliu de caniculă

România este traversată de un nou val de aer tropical. Țara noastră intră sub incidența unor coduri portocaliu și galben de caniculă și disconfort termic accentuat. 

MESAJ 1

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 03 august
Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat
Zone afectate: conform textului și hărții

Joi, valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și sud-estul țării, unde va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 25 de grade.

Imagine

MESAJ 2

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 04 august
Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat 
Zone afectate: conform textului și hărții

Vineri (04 august), valul de căldură se va extinde în toată țara și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 20 de grade.

De interes:  SUPLIMENTELE NUTRITIVE POT MENȚINE COLESTEROLUL ÎN LIMITE NORMALE

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: caniculă și disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 04 august
Zone afectate: conform textului și hărții

Canicula se va intensifica în Crișana și Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade, precum și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39…41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 19 și 25 de grade.

Notă: pe parcursul zilei de sâmbătă (05 august) disconfortul termic se va menține ridicat în toate zonele de câmpie și va mai fi caniculă local în regiunile sudice.

Imagine

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.