La Arad a fost demarată o anchetă, după ce pe grupul de Facebook Mămici din Arad, o persoană a scos la vânzare certificate care atestă vaccinarea anti-COVID. Cel puțin un asemenea certificat ar fi fost deja livrat unei persoane.

Aparent, oferta vine de pe un cont creat pe 5 iunie, când persoana respectivă a și devenit membru al grupului. Respectiva persoană susține că lucrează pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara.

Un certificat de vaccinare care ar fi fost furnizat de această persoană și a apărut în spațiul public ar atesta în fals o vaccinare completă realizată la un centru de vaccinare tot din Timișoara.

Purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Livia Pescar:
”Am fost sesizați prin apel 112, despre faptul că o persoană ar vinde certificate de vaccinare Covid-19 pe o rețea de socializare. Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz, într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.”

De interes:  Cărțile de identitate electronice, disponibile din august și în România. Ce presupune inițiativa Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării

Este primul caz de posibil trafic cu certificate de vaccinare care se află în atenția polițiștilor din Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.