Amenzi uriașe pentru un lanț de supermarketuri din România: „Furtul la cântar a devenit o obișnuință”

Unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine care activează pe piața din România a fost amendat cu peste 160.000 de lei, din cauza neregulilor găsite de ANPC. În plus, inspectorii au cerut și închiderea mai multor magazine

Mizerie, alimente stricate și furtul la cântar – sunt doar câteva dintre neregulile pe care le-au găsit inspectorii ANPC. 

Chiar șeful de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a declarat că „ciupitul la cântar a devenit o formă de comerț.

„Ciudat este că niciodată nu se gândește nimeni să adauge un pic, astfel că întotdeauna iese în pagubă consumatorul”, spune Horia Constantinescu. 

Românii, păcăliți cu prețul de la raft! 65 de magazine ale unui mare retailer, AMENDATE de ANPC – Nereguli uriașe

Aproape 300 de magazine, „verificate la sânge” de inspectorii de la Protecția Consumatorului

Inspectorii ANPC anunță că au fost verificate 295 locaţii din întreaga ţară. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 757 de amenzi contravenţionale, în valoare de circa 7,5 milioane lei.

De interes:  Câte fructe și legume trebuie să consumăm într-o zi pentru o alimentație sănătoasă

Totodată, au fost oprite definitiv de la comercializare produse neconforme în valoare de 120.000 de lei. 

Comisarii ANPC au mai decis oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 23 puncte de lucru, au propus închiderea temporară a unităţii pe o perioadă de până la şase luni pentru patru unităţi din judeţele Botoşani, Galaţi şi Giurgiu, dar şi închiderea temporară a unităţii pe o perioadă de la şase luni la un an pentru şapte puncte de  lucru din Regiunea Bucureşti-Ilfov.

Pentru alte 43 de unităţi a fost cerută încetarea practicii comerciale incorecte. 

Măsura de oprire temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor a fost aplicată unor puncte de lucru situate în judeţele Ilfov, Bihor, Maramureş, Cluj, Alba, Braşov, Mureş, Arad, Constanţa, Tulcea şi municipiul Bucureşti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.