Amenzi de sute de mii de lei și activitatea suspendată după controale ale Gărzii de Mediu

În noiembrie, comisarii Gărzii de Mediu din Timiș au efectuat aproape 70 de controale care au vizat activitatea unor societăți comerciale.

În urma verificărilor au fost date șapte amenzi contravenționale în valoare totală de 200.000 lei. Patronii unei firme s-au ales cu un avertisment, iar două societăți comerciale au activitatea suspendată pâncă când vor rezolva probelemele constatate de cei de la mediu.

Pe tot parcursul acestui an, în Timiș, comisarii Gărzii de Meidu au dat  11 avertismente și 72 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 1.562.000 lei. printre prinicpalele nereguli constatate și sancționate se numără  funcționarea fără autorizație de mediu sau fără respectarea prevederilor acesteia, prestarea serviciului de salubrizare de către operatori, fără asigurarea parametrilor tehnici reglementați, gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, realizarea unor proiecte de investiții fără acord de mediu sau fără a notifica Agenția pentru Protecția Mediului Timiș la finalizare și înainte de punerea în funcțiune, abandonări de deșeuri în zone nepermise pe domeniul public sau în alte zone interzise, afectarea calității aerului înconjurător, nedepunerea declarațiilor la fondul pentru mediu, diminuarea suprafețelor de spații verzi.

De interes:  Persoane din Timiş şi Olt prinse la îmbarcare pe aeroportul din Cluj cu buletine COVID-19 false

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.